Ruotsalainen Dirac Research on kertonut uusimpia kuulumisia viime vuoden joulukuussa julkistetusta Dirac Live -huonekorjausohjelmiston Bass Management -moduulista.

Ensimmäisenä sitä tulevat käyttämään laitteissaan JBL, NAD, Arcam ja Storm Audio. JBL:n laitteista se tulee suurimpaan osaan JBL Synthesis -laitteista. NADilta se nähdään ensimmäisenä M10-verkkovahvistimessa ja C658-striimeri-dacissa. Arcamilla se nähdään useimmissa laitteissa ja StormAudiolta kaikissa prosessoreissa.

Moduulin tarkoitus on optimoida subbarien ja muiden kaiuttimien toistoa siten, että bassontoisto olisi tarkkaa ja yhtenäistä koko huoneessa. Tähän se pyrkii mittaamalla ja korjaamalla kaiuttimien ja subbareiden vaihetta kaikilla taajuusalueilla, silloinkin jos järjestelmässä on useita subwoofereita. Moduuli myös korjaa myös pääkaiuttimien toistamia alataajuuksia muuhun toistoon sointuvaksi. Järjestelmää käyttämällä pitäisi Diracin mukaan pystyä sijoittamaan subbari mihin kohtaan huonetta tahansa.

Dirac Live -ohjelmisto on saatavilla Mac- ja Windows-tietokoneille sekä Android- ja iOS-mobiililaitteille. Bass Management -moduuli täytyy hankkia erikseen. Diracilta on tulossa myös muita moduuleja.

www.dirac.com