Tanskalainen Dynaudio on esitellyt uudistetun Focus-aktiivikaiutinmalliston. Se koostuu kolmesta mallista, joista kaikki tukevat langattomista toistovaihtoehdoista Bluetoothia, Spotify Connectia, Tidal Connectia, AirPlay 2:ta ja Google ChromeCastia ja UPnP:tä. Myös Roon-musiikkikirjasto on tuettuna Roon Ready -sertifikaatin ansiosta.

Fyysisinä sisääntuloina ovat koaksiaalinen ja optinen liitäntä sekä analoginen rca-tulo. Lisäksi löytyy subbarilähtö ja ethernet-liitäntä langallista verkkoyhteyttä varten. Kaiuttimet ovat WiSA-sertifioidut, joten ne voi liittää yhteensopivaan televisioon langattomasti. Sen sijaan hdmi-liitäntää ei ole. Digitoisto onnistuu langattomana 24 bitin ja 96 kilohertsin laadulla ja langallisena 24 bitin ja 192 kilohertsin laadulla.

Kaiuttimien hallinta tapahtuu joko mukana tulevalla Bluetooth-kaukosäätimellä tai Dynaudion sovelluksella, joka ohjaa myös asetusten ja sijoittelun kanssa. Ne tukevat Dirac Live -huonekalibrointia. Kaiuttimet havaitsevat, milloin suojagrillit ovat paikallaan, ja säätävät taajuuskorjaimen asetuksia sen mukaan. Logo on valaistu ja toimii samalla ilmaisimena.

Focus 10 on kaksiteinen jalustakaiutin. Siinä on 140 millimetrin Esotec-basso/keskiäänielementti, jonka kartio on valmistettu magnesiumsilikaatista ja polymeeristä. Diskanteista vastaa 28 millimetrin Cerotar-tekstiilidome. Basso/keskiäänielementille on 280 watin vahvistin ja 110 watin vahvistin.

2,5-teisessä Focus 30-lattiakaiuttimessa on kaksi 140 millimetrin elementtiä, joista toinen on basso ja toinen basso/keskiääninen. Basso- ja basso/keskiäänielementille on molemmille 280 watin vahvistin ja diskantille 110-wattinen. Diskanttielementti on sama.

Malliston kärkimalli Focus 50 -lattiakaiutin puolestaan on kolmiteinen. Siinä on samainen diskanttielementti, kaksi 180 millimetrin kokoista Esotec-bassoelementtiä sekä Contour 60 -kaiuttimesta napattu 150 millimetrin keskiäänielementti. Vahvistimina on kaksi 280-wattista ja yksi 110-wattinen.

Kotelot ovat jokaisessa mallissa suljetut. Värivaihtoehdot Dynaudio Focus -sarjalle ovat korkeakiiltoinen valkoinen ja musta sekä pähkinäpuu ja vaalea puu.

www.dynaudio.com

www.scanteknik.fi