Sony on uudistanut langattomista kaiuttimista koostuvan X-sarjansa. Se koostuu kolmesta kaiutinmallista, joissa on valmistajan X-Balanced-kaiutinelementtejä ja kaksi passiivisäteilijää. Sonyn mukaan tarjolla on mojovaa ja vähäsäröistä bassoa. Kuten kunnon bilekaiuttimen kuuluukin, molemmat ovat ip67-tasoisesti pölyn- ja vedenkestäviä.

Järein malli on SRS-XG300. Kahdesta pienemmästä poiketen se on varustettu Mega Bass -toiminnolla. Akunkestoa luvataan 25 tunniksi, joten virtaa pitäisi riittää hieman pidempiinkin bileisiin. Soundin luvataan muistuttavan live-esitystä. Mukana on kantokahva, ja molemmissa päissä on musiikin tahdissa välkkyvät valot.

Pienempien XE-sarjan kaiuttimien luvataan tarjoavan myös isoa, tasaisesti ympärisäteilevää ääntä. Ne pystyy sijoittamaan sivuttain. Kaiuttimien luvataan myös kestävän iskuja, ja mukana on Ambient Noise Sensing -toiminto, joka tunnistaa ympäröivän melun ja auttaa säästämään virtaa. Näistä tymäkämpi malli on XE300. Sen akun luvataan kestävän liki yhtä pitkään eli 24 tuntia. Pienin XE200-malli joutuu tyytymään hieman vaatimattomampaan 16 tunnin akunkestoon. Siinä on kantohihna.

Kaikki kolme kaiutinta on varustettu pikalatausteknologialla, jolla 10 minuutin latauksella saa 70 minuuttia toistoaikaa. Battery Care -toiminto puolestaan vahtii, ettei akkua ladata liikaa, jolloin se pysyy paremmassa kunnossa pidempään. Puheluita varten mukana on kaikissa malleissa Echo Cancelling -teknologia, joka napsii kaiut pois puheluäänistä. Jos taas haluaa pirskeisiin hieman enemmän ääntä, Party Connect -toiminnon ansiosta voi linkittää yhteen kaikkiaan 100 kaiutinta.

Kaiuttimet saapuvat myyntiin heinäkuussa. Hinnat ja värivaihtoehdot ovat seuraavat:
SRS-XG300: 300 € (musta, vaaleanharmaa)
SRS-XE300: 200 € (musta, vaaleanharmaa, sininen)
SRS-XE200: 150 € (musta, vaaleanharmaa, sininen ja oranssi)

www.sony.fi