Tanskalainen Dynaudio on julkistanut Music-kaiutinsarjansa, joka on samalla valmistajan ensimmäinen langaton monihuonejärjestelmä.

Kaiuttimet ovat nimeltään Music 1, 3, 5 ja 7. Aukoista numeroinnissa voinee arvella, että täydennystä on jossain vaiheessa tulossa. Kaksi pienintä näistä toimivat myös akulla, muut ainoastaan verkkovirralla. Akuille luvataan kahdeksan tunnin toistoaika. Muissa malleissa paitsi ykkösessä on myös kaukosäädin.

Music 1:ssa on tehoa 80 W ja elementteinä neljä- ja yksituumaiset. Music 3:n teho on 120 W ja elementit viisi- ja 2 x 1-tuumaiset. Music 5:n teho on 250 W ja elementit 5”, 2 x 3”, 2 x 1”. Music 7:n teho on 300 W ja elementit 2 x 5”, 2 x 3” ja 2 x 1”. Kaikkien vahvistimet ovat D-luokkaa.

Usb-lähtöjen avulla pystyy lataamaan mobiililaitteita ja toistamaan musiikkia ainakin Applen laitteista. Kaikista löytyy myös miniplugisisääntulo. Music 5 ja 7 -malleissa on myös optinen sisääntulo 24 bitin ja 96 kilohertsin DA-muuntimella. Huippumalli 7:ssa on myös hdmi arc.

Kaiuttimissa on Dynaudion oma, uusi Music Now -algoritmi, joka räätälöi soittolistoja kuuntelijan kuuntelutottumusten ja kysymysten avulla. Music-kaiuttimet myös optimoivat toistoaan sen perusteella, mihin kaiuttimet on sijoitettu, ja säätää äänenvoimakkuutta keskustelun äänenvoimakkuuden perusteella.

Kaiuttimissa on viisi esivalintanäppäintä, jotka voi asettaa tekemään tiettyjä toimintoja sovelluksessa, esimerkiksi soittamaan tiettyjä soittolistoja, albumeja tai radioasemia. Toistolähteinä on Spotify Connect, Bluetooth (aptX:llä) ja AirPlay. Sovellus tuo mukaan palettiin myös DLNA:n ja Tidalin. Toisto onnistuu langattoman verkon välityksellä. Ethernet-liitäntää kaiuttimissa ei ole. Kaiuttimia monihuonejärjestelmään voi lisätä kuusi.

Värivaihtoehtoina on vaaleanharmaa, tummanharmaa, punainen ja sininen. Music 5- ja 7-malleissa runko on alumiinia, kaiuttimet voi kiinnittää seinään ja niiden etugrillin voi vaihtaa.

www.dynaudio.com