Tanskalainen Dynaudio on putkauttanut ilmoille kaksi uutta langatonta aktiivikaiutinta Xeo-sarjaansa. Xeo 20 ja Xeo 30 korvaavat Xeo 4 -ja Xeo 6 -mallit. Uutta on edeltäjiin verrattuna tapahtunut paljon, sillä uutuuksissa on nyt rca- ja miniplugi- ja toslink-sisääntulot, päivitetty signaaliprosessori, korkearesoluutioinen 24 bitin ja 96 kilohertsin ääni ja aptX-koodekilla varustettu bluetooth.

Ulkoisesti uutta ovat pyöristetyt kulmat ja led-näytön siirtyminen bassoelementin alle. Langatonta ääntä pystyy lähettämään bluetoothin lisäksi myös Dynaudio Connect -lähettimellä. Uusi kaukosäädin toimii kaiuttimien sisääntuloliitäntöjen ja Connect-boksin kanssa.

Kompressori- ja limitterialgoritmeja on parannettu ja jakosuodinta on päivitetty. Signaaliprosessori on saanut lisää ytyä. Sen luvataan pystyvän mukautumaan nyt paremmin nurkkaan, seinälle tai vapaaseen tilaan. Jakosuotimen filttereitä on pyritty virittämään soundiltaan analogisempaan suuntaan.

Jokaiselle elementille on 65-wattinen digitaalinen vahvistin. Kummassakin kaiutinmallissa on samat elementit eli 28 mm tekstiilidomediskantti ja 140 mm bassoelementti. Xeo 20:ssa bassoelementtejä on yksi, Xeo 30:ssa kaksi.

Hinnat ovat noin 2 200 euroa ja 3 600 euroa parilta. Värivaihtoehdot ovat mattamusta ja mattavalkoinen.

www.dynaudio.com

www.scanteknik.fi