Sähkökirjanlukijoista tuttu e-paperi on saamassa piirto- ja kirjoitusominaisuuden. E Ink on kehittänyt uuden JustWrite-teknologian, jolloin mustalle taustalle on mahdollista kirjoittaa tai piirtää kynällä valkoisia kuvioita.

Ensisijaisesti sitä ei ainakaan tässä vaiheessa kaavailla sähkökirjanlukijoihin vaan esimerkiksi kouluihin ja neuvotteluhuoneisiin taulun korvikkeeksi. Materiaalilla on mahdollista päällystää suuriakin aloja.

E-paperi muistuttaa esimerkiksi tablettien kosketusnäyttöjä enemmän paperia. Teknologian parhaita puolia niihin verrattuna on, että taustavalaistusta ei ole, jolloin silmät rasittuvat vähemmän. E-paperi myös kuluttaa huomattavasti taustavalaistuja näyttöjä vähemmän virtaa.

E Ink lupaa, että myös uusi teknologia kuluttaa vähän sähköä ja on viiveeltään vähäinen. Lisäksi sen luvataan olevan myös halpaa sekä helposti asennettavaa ja poistettavaa. JustWrite ei vaadi tähän asti totutusta e-paperista poiketen kahta kalvoa, vaan yksi riittää.

Samainen E Ink -yritys ilmoitti elokuussa alkaneensa toimittaa myös 32 miljoonaa väriä näyttäviä e-mustenäyttöjä. 13 tuuman laite kyseisellä näytöllä on näillä näkymin ilmestymässä vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

Esittelyvideon voi katsoa täältä.