Kiinalaiset matkapuhelinvalmistajat haastavat tunnetut merkit edullisella hinnallaan. Otimme kokeiltavaksi Oukitelin K6000 Plus -älypuhelimen, joka tarjoaa paljon ominaisuuksia kohtuuhintaan ja jolle luvataan vielä lähes kaksi vuorokautta puheaikaa.

Oukitel on eräs nousevista kiinalaisista matkapuhelinvalmistajista, joita tuntuu ilmestyvän markkinoille kuin sieniä sateella. Oukitel kuuluu kuitenkin näistä suurimpien joukkoon.
Se on profiloitunut haastavilla markkinoilla tarjoamaan tunnettuja merkkejä halvemmalla hinnalla todella paljon ominaisuuksia ja panostanut erityisesti akkujen suureen kapasiteettiin.
Saimme testiin e-ville.com-verkkokaupasta mallin K6000 Plus, joka on uusi versio suositusta K6000 Pro -mallista. Kyseessä on kompaktin kokoinen 5,5-tuuman fullhd ips -näytöllä ja tuoreella Android 7.0 -käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin.
Ulkoisesti K6000 Plus on tyylikäs, mutta niin hyvässä kuin pahassakin samanlainen kuin monet
muut. Siistin yksinkertainen.

Oukitelin vakiovarustelu on runsas.

Paljon kaikkea
Oukitel K6000 Plus on tuntumaltaan laadukas ja tukeva. Sen runko ja kuori on alumiinia. Kooltaan puhelin on suhteellisen kompakti, ja se sopii hyvin käteen. Puhelin on kuitenkin hieman tavanomaista paksumpi (9,6 millimetriä) ja ennen kaikkea painavampi. Tämä johtuu puhelimen tärkeimmästä ominaisuudesta eli peräti 6 080 milliampeeritunnin akusta. Oukitel K6000 Plussalle luvataan peräti 46 tunnin puheaika ja 365 tunnin valmiusaika.
Ominaisuuksiin kuuluu myös Super Quick Charge -pikalataus ja -laturi, joilla akun luvataan latautuvan täyteen alle kahdessa tunnissa, ja jo viiden minuutin latauksella pitäisi saada kaksi tuntia puheaikaa.
Oukitel K6000 Plus tarjoaa hintaansa nähden myös muita hyviä ominaisuuksia, kuten kaksi nano-sim-paikkaa (joista toinen on jaettu muistikorttipaikan kanssa) sekä sormenjälkitunnistimen. Muut ominaisuudet noudattavat yleistä linjaa: kaksi kameraa (16/8 megapikseliä), neljä gigatavua keskusmuistia ja 64 gigatavua tallennustilaa, gps-, agps- ja glonass-navigointijärjestelmät, bluetooth 4.0, otg ja niin edelleen, mutta jostain syystä ei nfc-lähikenttätiedonsiirtoa. Tästä syystä myöskään sormenjälkitunnistinta ei voi käyttää nfc-mobiilimaksamisessa. Sormenjälkitunnistimen toiminta oli haparoivaa. Tunnistus ei toiminut kertaakaan ensimmäisellä yrittämällä.
Runsas varustelu jatkuu puhelimen mukana toimitettavissa varusteissa: 12 voltin/kahden ampeerin pikalaturi, järeä usb-kaapeli, otg-kaapeli, näytön suojakalvot ja läpinäkyvä takasuojakuori.
Puhelimen käyttöönotto on suoraviivaista ja tuttua. Tässä tapauksessa puhelin päivittyi uusimpaan Android 7 Nougat -versioon.
Oukitelin näyttö edustaa fullhd-näyttöjen hyvää keskitasoa, ja sen tarkkuus riittää mainiosti tälle näyttökoolle. Näyttö on kirkas ja toimii myös valossa ulkona. Myös värit toistuvat melko hyvin.

Vakiovarusteena tuleva pikalaturi lataa puhelimen täyteen alle kahdessa tunnissa.

Kamerat
Oukitel K6000 Plussan takakamerassa on 16 ja etukamerassa kahdeksan megapikselin kenno. Kuvien laatu on hyvää keskitasoa. Parasta kamerassa on sen helppo ja nopea käytettävyys. Kamera tarkentaa nopeasti ja varman tuntuisesti kohteeseen. Makro- eli lähikuvaustoimintoa kamerassa ei kuitenkaan ole. Kamerassa on myös hdr-kuvaus. Hdr (High Dynamic Range) tarkoittaa käytännössä sitä, että kamera ottaa yhdellä kertaa kolme kuvaa erilaisilla valotusasetuksilla ja yhdistää nämä kuvat yhdeksi kuvaksi, jolla on mahdollisimman suuri kontrastialue.

Maksimaalista käyttöaikaa
Kokonaisuutena Oukitel K6000 Plus on oikein positiivinen yllättäjä: tähän hintaan ei ihan heti löydy haastajaa näillä ominaisuuksilla ja varusteilla. Puhelin näyttää ja tuntuu hyvältä. Suorituskyky ja ominaisuudet ovat peruskäyttöön kohdallaan ja tässä hintaluokassa erinomaiset.
Parasta Oukitel K6000 Plussassa on erittäin pitkä akun kesto. Ja juuri sitä pidetäänkin yleisesti yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista puhelinta valittaessa. Suosittelemme.

Vieläkin isompaa akkukapasiteettia tarvitsevan kannattaa tutustua Oukitelin malliin K10000 Pro. Siinä on peräti 10 000 milliampeeritunnin akku, joka toimii myös varavirtalähteenä. Oukitel K10000 Pro maksaa e-ville.com-verkkokaupassa 278 euroa.

+ Hinta–laatu–ominaisuus-suhde
+ Pitkä akkukesto ja nopea lataus
+ Suuri muistikapasiteetti
+ Kameran nopeus ja ominaisuudet
– Sormenjälkitunnistimen toiminta
– Videokuvan laatu varauksin
– Suurehko massa
– Ei sisäistä kompassia ja gyroskooppia
– Ei vakiona valinnaisia ulkoasuteemoja

Oukitel K6000 Plus
Hinta: 279 €
Edustaja: E-ville.com Distribution Oy
Lisätietoja: www.e-ville.com
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat
Näyttö: 5.5” 1080p Full HD 1920x1080p, 2.5D, AUO, LTPS tech, Asahi Glass
Prosessori: MTK6750T, octacore, 1.5 GHz
Keskusmuisti: 4 Gt
Tallennustila: 64 Gt
Muistikorttituki: Max. 256 Gt (vie toisen NanoSIM-korttipaikan)
Takakamera: 16 Mp
Etukamera: 8 Mp
Taajuudet: GSM: 850/900/1800/1900MHz 3G: 900/2100MHz 4G: 800/1800/2100/2600MHz
Akku: 6 080 mAh SCUD, (Integroitu, 12V/2A nopea lataus)
Puhe-/valmiusaika: 46/365 t
Kielet: Englanti, suomi, ruotsi
Liitännät: Micro-USB, Audio 3.5 mm, 2 x SIM, muistikortti
Muuta: Dual-SIM, Nano-SIM 2G/3G/4G + Nano-SIM 2G/3G/4G, WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, AGPS, GLONASS, OTG, Miracast, sormenjälkitunnistin edessä
Mitat(l x k x s): 77 x 155 x 9,6 mm
Paino: 207 g
Takuu: 2 vuotta
Pakkauksen sisältö: K6000 Plus -puhelin, pikalaturi, MicroUSB-kaapeli, OTG-sovitinkaapeli, näytön suojakalvo, läpinäkyvä takasuojakuori.

Artikkeli on lyhennelmä AVPlus-numerossa 6/2017 ilmestyneestä testistä.
TEKSTI: Teppo Hirvikunnas KUVAT: Teppo Hirvikunnas & Valmistaja