Aktiivikaiuttimien idea on se, että ne eivät tarvitse vahvistinta. Siksi onkin harmillista, että niiden liitännät jäävät usein hifikäytössä vajavaisiksi. Linja- ja digisisääntulot riittävät usein television ja parin ohjelmalähteen kaveriksi, mutta phono-etuastetta varten täytyy turvautua erilliseen riaa-etuasteeseen.

Klipschin Reference-sarjan aktiivikaiuttimissa phono-etuaste kuitenkin on sisäänrakennettuna, jolloin tavallisimpien toistolähteiden ulkopuolelle jää enää radio. Nyt tähän sarjaan on ilmestynyt kaksi uutta mallia: R-14PM ja R-28 PF. Muita liitäntöjä phonon lisäksi ovat miniplugi, rca, usb, optinen sekä lähtöliitäntänä sub-out. Langattoman puolen hoitaa bluetooth aptX-koodekilla. Da-muunnin yltää 24 bitin / 192 kilohertsin toistoon. Säädöt hoituvat kaukosäätimellä.

Klipsch R-14PM

Monitorikaiutin R-14PM:ssa on 100 mm bassoelementti ja 20 mm alumiinikartioinen diskanttielementti torvella. Vahvistintehoa on 80 wattia.

Klipsch R-28PF

Lattiamallisen R-28PF:n elementteinä on kaksi 200 mm bassoelementtiä ja 25 mm alumiinikartioinen diskanttielementti torvella. Vahvistintehoa on 260 wattia.

Värivaihtoehtona on musta harjattu polymeeri.

www.klipsch.com