Nykypäivänä moni kuuntelee musiikkinsa kuulokkeilla, jotka on kytketty suoraan älypuhelimeen tai tietokoneeseen. Kuten tiedetään, kyseisten laitteiden suunnittelussa äänenlaatu ei ole ollut ykkösprioriteetti. Asiaan on kuitenkin olemassa helppo ja edullinen ratkaisu: Pro-Ject DAC Box E Mobile!


Oletko koskaan törmännyt tilanteeseen, jossa kuulokeääni ei yksinkertaisesti puhuttele? Esimerkiksi kun linja-autossa matkustaessa moottorin hurina ja kanssamatkustajien ääntely vuotaa ikävästi musiikkinautinnon päälle, tai kun ulkona kävellessä liikenteen melu peittää alleen toiston mureimmat osuudet? Kotonakin esimerkiksi suoratoistopalveluiden ääni voi kuulostaa elottomalta eikä korkearesoluutiotiedostojenkaan toistossa ole tarvittavaa säihkettä.

Tämä kaikki johtuu usein siitä, ettei toistolaitteen kuulokeanto yksinkertaisesti riitä ajamaan kuulokkeita tarpeellisella teholla tai tarkkuudella. Esimerkiksi älypuhelimissa ja tietokoneissa koko kuulokeliitäntä on mukana lähinnä muodon vuoksi, ja useimmille riittääkin se, että laitteilla voi kuunnella musiikkia edes auttavasti ja hoitaa satunnaiset handsfree-puhelut.

Mobiililaitteissa on kuitenkin kiistatta hyvätkin puolensa, ja kokonaisuuden suorituskykyä ja sopivuutta erilaisille kuuloketyypeille voi helposti parantaa yksinkertaisilla lisälaitteilla – niin liikkeessä ollessa kuin kotonakin viihtyessä.

Yksinkertaisen kompakti Pro-Ject DAC Box E Mobile parantaa kuulokekuuntelua kotona ja liikkeellä ollessa.


Pro-Ject on tullut monelle tutuksi mainioista ja edullisista vinyylilevysoittimistaan, mutta merkki on näyttänyt osaamisensa myös monella muulla äänentoiston saralla. Nyt itävaltalaisvalmistaja hakee ensimmäistä kertaa jalansijaa myös mobiiliäänentoiston puolella julkaisemalla kompaktin ja kätevän kuulokevahvistin–da-muuntimen DAC Box E Mobilen.

Kyseessä on mittojensa puolesta helpostikin taskuun sujahtava kompakti palikka, joka kytketään toistolaitteeseen usb-liitännällä ja jossa on 3,5-millimetrinen kuulokelähtö. Esimerkiksi tyypilliseen micro-usb-liitännällä varustettuun Android-puhelimeen DAC Box E Mobile yhdistyy suoraan mukana tulevan otg-adapterin ansiosta. Tietokoneeseen yhdistäminen taas onnistuu erikseen hankittavalla usb-a–usb-c-kaapelilla, ja Apple-laitteet puolestaan tarvitsevat väliin vielä Lightning–usb-adapterin. Muusta käyttäjän ei sitten tarvitsekaan huolehtia.

Äänilähde kytketään DAC Box E Mobileen nykyaikaisella usb-c-liitännällä. Myyntipakkauksen mukana tulee useimmille Android-laitteille sopiva micro-usb-b–usb-c otg -sovitin.


DAC Box E Mobilen pointti on siinä, että se ulkoistaa da-muunnoksen älylaitteelta tai tietokoneelta itselleen, jolloin paitsi äänenlaatu paranee myös käytettävissä oleva äänenvoimakkuus kasvaa. Pro-Ject itse kuvailee laitteen käytön vaikutuksia dramaattisiksi verrattuna suoraan äänenlähteeseen kytketyillä kuulokkeilla kuunteluun.

Virran DAC Box E Mobile sieppaa suoraan laitteelta, johon se on kytketty, joten ylimääräistä latailua ei tarvita. Toiston resoluutio on mahdollista kasvattaa DAC Box E Mobilea käytettäessä jopa 32 bittiin ja 192 kilohertsiin, mikä siten mahdollistaa myös korkearesoluutiotiedostojen toiston laadun kärsimättä matkalla.


INFO

Pro-Ject DAC Box E Mobile
Hinta: 105 €
DA-muunnin: 32bit/192kHz
Lähtöteho: >27 mW (32 Ohm)
Sisääntulo: USB-C (digitaalinen)
Lähtö: 3,5 mm stereo
Mitat (l x k x s): 28 x 14 x 69,2 mm
Värivaihtoehdot: Musta/hopea

Pro-Ject-tuotteiden maahantuoja Suomessa: AH Hifisystems Oy

Valmistajan verkkosivu: Pro-Ject