Epson on tuonut markkinoille kaksi uutta kuuden värin valokuvatulostinta. Uudet tulostimet kuuluvat Epsonin EcoTank-sarjaan, jossa mustekasetit on korvattu uudelleen täytettävillä mustesäiliöllä.Tulostimet sopivat Epsonin mukaan sekä laadukkaiden valokuvien että jokapäiväisten asiakirjojen tulostukseen. Kuuden värin EcoTank ET-8500 ja ET-8550 -malleissa on mustekasettien sijaan suuret uudelleentäytettävät mustesäiliöt, joiden ansiosta tulostuskustannukset ovat erittäin alhaiset.

Yhdellä mustepullosarjalla voi tulostaa Epsonin mukaan jopa 2300 10×15 cm valokuvaa.

Molemmat mallit käyttävät uutta kuuden värin Epson Claria ET Premium -mustesarjaa, joilla luvaraan korkealaatuisen jäljen lisäksi jopa 300 vuoden kestoikä.

Valokuvamusta- ja uusi valokuvaharmaa-muste tuottavat Epsonin mukaan yksityiskohtaisia ja suurikontrastisia mustavalkokuvia kauniilla sävyillä, kun taas pigmenttimusta muste varmistaa terävän tekstin, kun tulostetaan asiakirjoja tavalliselle paperille. Tulostimet ovat hyvä valinta myös kodin jokapäiväiseen tulostukseen.

Molemmissa malleissa on myös kopiointi- ja skannaustoiminnot, joiden käyttö on helppoa suuren 10,9 cm värikosketusnäytön avulla. Lisäksi kattavat langattomat yhteydet sekä Epsonin uusi Epson Smart Panel -sovellus2 tarjoavat vapauden tulostaa ja skannata lähes mistä tahansa.

Epson Smart Panel -sovellus2 muuntaa iOS®- tai Android ™ -mobiililaitteesi3 tulostimen ohjaimeksi, jolloin asennus, seuranta, tulostus, skannaus ja muut toiminnot on helppo hoitaa myös mobiililaitteen kautta.

ET-8500 -mallilla voi tulostaa A4-kokoon asti ja ET-8550 -mallilla A3+ -kokoon asti.

Lisätietoja: Epsonin verkkosivuilla


EcoTank-malleja on myyty Epsonin mukaan maailmanlaajuisesti jo yli 50 miljoonaa kappaletta. Tulostimien idea on siis sen kiinteä mustejärjestelmä ja edulliset täyttöpullot, joiden avulla tulostuskustannukset ovat alhaiset. Mustesäiliöiden täyttäminen on nopeaa, helppoa ja siistiä. EcoTank-tulostimet käyttävät Epsonin lämmötöntä Micro Piezo -tulostustekniikkaa, jonka ansiosta tulostimissa on vähemmän vaihdettavia osia, tulostus on tasaisen nopeaa ja laitteen energiankulutus

Aiheesta lisää: Kokeilussa Epson Ecotank ET-2715