ELAC on täydentänyt mallistonsa huipulle sijoittuvaa Concentro-kaiutinmallistoa uudella, kompaktimmalla mallilla. ELAC Concentro S503:ssa on käytetty sarjan muista malleista tuttuja elementtejä.

Bassoelementti on 180 millimetrin kokoinen ja varustettu AS-XR-kartiolla. Sen näyttävän kristallinmuotoisen muodon luvataan tarjoavan parhaassa suhteessa jäykkyyttä ja vaimennusta. Ylätaajuuksien toistosta huolehtii 50 millimetrin JET 5c -nauhadiskantti, joka sijaitsee 130 millimetrin kokoisen AS-XR-keskiäänielementin keskellä. Vaikka ensisilmäyksellä ei huomaisikaan, kysessä on koaksiaalielementti ja kaiutin on näin ollen kolmiteinen. Jakotaajuudet sijoittuvat 400 ja 2 600 hertsiin.

Refleksikotelon selkeisiin muotoihin on napattu vaikutteita Vela-sarjasta. Muodoltaan se on epäkäs eli siinä ei ole yhtäkään samansuuntaista sivuparia. Keskitaajuuksien suuntaavuutta voidaan säätää vaihdettavilla suuntaimilla, joita tulee mukana kolme kappaletta.

Kaiutinta suositellaan käytettäväksi 60–500 watin kanavakohtaisen tehon tarjoavan vahvistimen kaverina. Herkkyyttä on 84 desibeliä ja nimellisimpedanssi on neljä ohmia.

Värivaihtoehtoina on kiiltomusta, kiiltovalkoinen ja pähkinä. Erikseen on ostettavissa LS-100-jalusta.

www.elac.com

www.scanteknik.fi