Japanilainen hifivalmistaja Rotel on julkistanut päivitetyn version kolmesta laitteestaan. Integroitu A12-vahvistin sekä CD-soittimista CD14 ja RCD-1572 ovat saaneet nimensä perään MKII-lisämääreen.

Uudistus toi mukanaan uudet DA-muuntimet, sekä parannetun piiristön ja audiokomponentit. DA-muunninpiiri on nyt sama Texas Instrumentsin 32-bittinen kuin muissakin Rotelin 60-vuotisjuhlinnan lomassa julkaistuissa Mark kakkosissa. Virtalähdettä on kehitetty, kytkentäkondensaattorit on uusittu ja piiristöä parannettu kohinaetäisyyden kasvattamiseksi ja säröytymisen vähentämiseksi. Äänikuvan luvataan samalla leventyneen ja syventyneen.

A12MKII-integroidussa on uusi prosessori ja uudistettu käyttöliittymäkortti. Päätevahvistimeen on tehty 12 muutosta. Molempiin CD-soittimiin on DA-muuntimen ohella uusittu pyöritinmekanismi ja ohjainpiiri sekä viilattu olennaisimpia akustisia komponentteja. Tarjolla on analoginen RCA-lähtö sekä ulkoisen DA-muuntimen käyttäjille koaksiaaliset digilähdöt. RCD-1572MKII:ssä on myös balansoidut XLR-lähdöt.

Värivaihtoehtoina on perinteiseen tapaan hopea ja musta. Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.rotel.com

www.bwgroup.fi