ELAC on julkistanut CES 2019 -messuilla useita uusia kaiuttimia. Uutuuksien joukossa on niin aktiivisia kuin passiivisiakin malleja eri hintaluokissa.

Navis-aktiivikaiuttimista ilmestyi ARB-51-hyllykaiutin ja ARF-51-lattiakaiutinversiot. Niissä on uudet keskiääni/diskanttielementit, joissa on neljän tuuman alumiinisen keskiäänikaiuttimen keskiosassa tuuman kokoinen silkkidomediskantti. Uusi on myös 5,25 tuuman alumiinikartioinen bassoelementti, joita hyllykaiuttimessa on yksi ja lattiakaiuttimessa kolme.

Tehoista vastaavat ab-luokan vahvistimet, joita on kaiuttimessa kolme kappaletta – yksi joka elementille. Bassoelementeille on 160 watin, keskialueelle 100 watin ja diskantille 40 watin vahvistin. Sisääntulot on hoidettu xlr- ja rca-liitännöillä. Discovery Connect -lisäboksilla voi toistaa musiikkia langattomasti. Hinnat ovat noin 2000–4000 euroa parilta.

Muita uutuuksia ovat passiiviset Vela-kaiuttimet, jotka on saatavana yhtenä jalusta- ja kahtena lattiakaiutinmallina sekä keskikaiuttimena. Diskanttielementtinä on uusi JET 5, jonka aallonohjain on uudistettu. Hinnat liikkuvat noin 1 900–6 400 euron välillä.

Carina-sarja taas on edullisempi vaihtoehto. Siitä on myös saatavilla hylly- ja lattiaversiot sekä keskikaiutin JET-nauhadiskantti. Sen hintoja ei vielä ole tiedossa.

www.elac.com

www.scanteknik.fi