Cd-levyjen myynti on kaukana takavuosikymmenien huippulukemista, mutta viime aikoina niiden myynti on osoittanut taas piristymisen merkkejä. Ainakin Denonilla formaattiin tunnutaan edelleen uskovan, sillä se on esitellyt uuden järeämmän luokan cd-soittimen.

DCD-1700NE:llä hoituu myös sacd-levyjen sekä dsd-formaatin ja korkearesoluutioisten audiotiedostojen toisto. Valmistaja lupaa soittimen tarjoavan uskollista äänentoistoa. Erityisesti se on tarkoitettu PMA-1700NE-vahvistimen toistolähteeksi.

Soittimessa on da-muuntimena Texas Instrumentsin PCM1795, jonka voimin pcm-toistolaatu yltää 24 bitin syvyyteen ja 192 kilohertsin näytteenottotaajuuteen. Cd-laadun se siis ylittää heittämällä, mutta jujuna onkin, että laitteella pystyy soittamaan dvd-r/rw ja dvd+r/rw -levyille poltettuja tiedostoja. Koska kyseessä on sacd-soitin, tuettuna on myös dsd-toisto. Sekin tuplaa sacd-laadun (1 bit/2,8 MHz) eli yltää 5,6 megahertsiin.

Soittimessa ei ole usb-liitäntää, joten hi-res-tiedostot täytyy syöttää sille perinteisessä fyysisessä formaatissa. Sen on pieni puute, sillä kaikilla ei ole enää polttavaa dvd-asemaa. Laitteessa on kuitenkin digilähdöt optisena ja koaksiaalisena, joten tarvittaessa voi turvautua ulkoiseen tai vahvistimen omaan da-muuntimeen. Analoginen lähtö on puolestaan linjatasoisena rca:na.

Advanced AL 32 Processing Plus -algoritmien ja Suppress Vibration Hybrid -pyöritysmekanismin voimin soittimen luvataan tarjoavan uskollista, tarkkaa ja turmeltumatonta soundia. Laitteen luvataan jopa kaivavan esiin sellaista informaatiota, joka on menetetty digitaalisen äänityksen aikana. Tähtäimessä komponenttivalinnoissa on ollut tunnusomainen Denon-soundi. Rungon värähtelyjä ja raskaiden komponenttien aiheuttamia haittavaikutukaia on myös pyritty minimoimaan laitetta suunnitellessa.

Soittimen taajuusvaste yltää sacd-toistossa 2 Hz – 50 kHz alueelle (- 3dB) ja cd-toistossa 2 Hz – 20 kHz alueelle (- 0,5 dB). Harmonista säröä on sacd-toistossa 0,0010 prosenttia ja cd-toistossa 0,0016 prosenttia. Signaali-kohinasuhteeksi ilmoitetaan sacd-toistossa 119 desibeliä ja cd-toistossa 117 desibeliä, dynaamiseksi alueeksi vastaavasti 112 desibeliä ja 101 desibeliä.

Denon DCD-1700NE:n hinta on Suomessa 1 499 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta ja hopea.

denon.fi

simex.fi