Klassinen italialainen kaiutinvalmistaja Sonus Faber on uudistanut alkujaan vuonna 1993 julkaistun Homage-kaiutinmallistonsa. Mallistoon kuuluvat kaksiteinen jalustakaiutin Guarneri G5, 3,5-teiset lattiakaiuttimet Serafino G2 ja Amati G5 sekä kolmiteinen keskikaiutin Vox G3. Aikaisemmista Homage-sarjalaisista on ollut testi myös AVPlussassa.

Ne on päivitetty valmistajan tuoreimmalla tekniikalla ja parannetulla kotelorakenteella. Innoituksensa muotokieleen kaiuttimet ovat saaneet pohjoisitalialaisen Cremonan kaupungin soitinrakennusperinteistä.

Kotelon rimoituksen luvataan nyt olevan parempi, samoin kuin refleksiportin. Tuloksena on valmistajan mukaan parantunut herkkyys ja samalla värähtelyjen hallinta. Taustalla on se, että Sonus Faber hankki 35 vuoden ajan sille alihankintana kotelot valmistaneen De Santin omistukseensa. Keskiäänielementin ja diskantin kammiot on suunniteltu uudelleen, luutun muotoa unohtamatta.

Uutta on lattiakaiuttimissa käytetty Intono-teknologia. Se pyrkii yhdistämään suljetun ja refleksikotelon parhaat puolet hallitsemalla painetta ja samalla impedanssipiikkejä kammion avulla. Kyseisissä Serafino G2 – ja Amati G5 -kaiuttimissa on myös uusi keskiäänielementti, joka on kooltaan 150 millimetriä, luonnonkuidusta valmistetulla kalvolla ja neodyymimagneetilla. Herkkyyden luvataan olevan edeltäjiä parempi. Puhekela on lyhyempi ja leveämpi, minkä luvataan tarjoavan parempaa hallittavuutta, nopeampaa vastetta ja enemmän voimaa. Ripustuksessa on myös huomioitu nopeus ja hallittavuus.

Guarneri G5:ssä on 150 millimetrin elementti, jonka luvataan tarjoavan parempaa kontrollia, ulottuvuutta alataajuuksilla ja vähemmän säröä. Serafino G2:ssa on uusi bassoelementti. Puhekela ja ripustusmateriaali on uusittu, ja elementin suunnittelussa on tähdätty ulottuvuuteen alataajuuksilla ja parempaan ilman liikutteluun. Amati G5:ssä on 220 millimetrin bassoelementti, jonka ilmoitetaan tarjoavan 23 prosenttia enemmän potkua. Elementissä on myös lämpönielu.

Kaikkien Homage-mallien jakosuotimessa on käytetty Jantzenin johtimia, ClarityCap-kondensaattoreita sekä Mundorfin kondensaattoreita ja vastuksia, jotka on juotettu käsin piirilevyyn. Tuloksena luvataan olevan selkeämpi toisto, korkea tehonkesto, parempi kohinaetäisyys ja pitkäikäisyys.

Ennestään tuttuja puolestaan ovat D.A.D-diskanttielementti, selluloosasta valmistetut keskiäänielementit, voileipärakenteiset keski/bassoääniset, kotelon alumiiniset vahvikkeet ja ilmavirtauksen maksimoivat UltraFlex-refleksiportit.

Värivaihtoehdot ovat punainen, grafiitti ja afrikkalainen tumma puulaji wenge.

sonusfaber.com

hifihuone.fi