AudioFi.net on testannut Brystonin highend-tasoisen cd-soittimen. Vaikka suoratoisto ja lp ovat syöneet formaatin markkinaosuuksia, se ei ole vielä lainkaan kuollut formaatti. Monet vannovatkin etenkin äänenlaadun puolesta mieluummin cd-levyjen nimeen. Bryston BCD-3 on tarkoitettu hieman vaativammille kuuntelijoille. Soittimen hinta on Suomessa 4 060 €. Värivaihtoehtoina ovat musta ja hopeanharmaa.

Analogisina liitäntöinä ovat xlr- ja rca-lähdöt ja digitaalisina koaksiaalinen ja aes/ebu. Lisäksi on ethernet- ja usb-a-liitännät hallintaa varten. Audiokäyttöön tarkoitettua digisisääntuloa tai usb-liitäntää ei siis ole.

Soitin toistaa vain niin sanotun Redbook-standardin eli alkuperäisen Sonyn ja Philipsin määrittelyn mukaisia cd-levyjä. Arviossa sitä verrataan Ayon Audio CD-1s -soittimeen. Siihen verrattuna tilantunne välittyy paremmin, samoin napakka bassonisku tai kitaran puraisu. Äänentoistoltaan soitin on arvion mukaan kiehtova, yksityiskohtainen ja yhtenäinen koko taajuuskaistaltaan. Basso on tarkka ja ulottuu syvälle. Neutraaliudestaan huolimatta soitin ei kuitenkaan ole steriili, vaan välittää vain alkuperäisen äänitteen uskollisesti. Se ei siis hyssyttele turhaan, mutta ei myöskään lisäile omiaan.

Myös työn jälkeä kehutaan vaikuttavaksi. BR2-kaukosäädin on lisävaruste, mistä arvioija antaa miinusta. Tosin laitetta voi myös ohjata sovelluksen ja yleismallisten kaukosäätimien avulla. Kaiken kaikkiaan AudioFi.netin mukaan ei ole syytä olla suosittelematta soitinta. Digisisääntulojen ja kaukosäätimen puutteet ovat ainoat todelliset miinuspuolet.

AudioFi.netin arvio löytyy täältä.

www.bryston.com

www.tur-pex.com