Norjalainen Electrocompaniet on esitellyt kolme uutta hifilaitetta. Niitä ovat ECM 1 MKV Re­fe­ren­ce CD-soi­tin, kaksoismonona toteutettu EC 4.8 MKII -esi­vah­vis­tin ja balansoitu ECM 1 MKII Balanced Network Music Player -verk­ko­soi­tin. Ulkoasultaan kaikki uutuudet on päivitetty yhdenmukaisiksi Electrocompanietin laitteiden MKII-versioiden kanssa.

ECM 1 MKV Re­fe­ren­ce CD-soi­ttimen luvataan jatkavan valmistajan lippulaivasoittimien perinnettä. Sen elektroniikkaa on päivitetty ja kotelo on nyt kompaktimpi ja vahvempi. Häiriöetäisyyden luvataan olevan – 130 desibeliä, kanavaerottelun enemmän kuin 110 desibeliä ja harmonisen kokonaissärön vähemmän kuin 0,003 prosenttia. Soitin tukee CD-, CD-R- ja CD-RW-formaatteja. Lähdöt löytyvät koaksiaalisena ja toslinkinä. Muita liitäntöjä ovat RS232 ja 12 V herätevirta. Hinta on 5 499 euroa.

EC 4.8 MKII -esi­vah­vis­timessa on uusi ohjelmisto, päivitetty elektroniikka ja uusi runko. Vahvistin on kaksoismono ja täysbalansoitu – äänenvoimakkuuden säätöä myöten. Tuloina on kaksi balansoitua, kolme balansoimatonta ja HT. Lähtöinä on yksi balansoitu ja yksi rec out. Kohinaetäisyyden ilmoitetaan olevan vähintään – 130 desibeliä, kanavaerottelun vähintään 120 desibeliä ja harmonisen kokonaissärön vähemmän kuin 0,0002 prosenttia. Lähtöimpedanssi on 100 ohmia. Hinta on 4 299 euroa.

ECM 1 MKII Balanced Network Music Playerissä taas on Electrocompanietin kehittämä ohjelmisto, sen kaverina hallintasovellus. Tarjolla on suoratoistopalveluita, Bluetooth, AirPlay, DLNA ja nettiradio. Myös verkkosoittimen elektroniikkaa on päivitetty. Kohinaetäisyydeksi luvataan – 145 desibeliä, harmoniseksi kokonaissäröksi korkeintaan 0,0005 prosenttia. Soitin tukee parhaimmillaan 24 bitin ja 192 kilohertsin PCM-toistoa tai DSD:tä 128-kertaisena. Verkkoyhteys löytyy langattomana ja langallisena. Soittimeen voi liittää myös ulkoisen levyn. Hinta on 4 299 euroa.

www.elect­ro­com­pa­niet.com

www.hifistudioimport.fi