Xiaomin edullisempi brändi Redmi on ilmoittanut esittelevänsä 10. joulukuuta uuden 5G-puhelimen osana Redmi K30 -sarjan lanseerausta. Xiaomi on esitellyt 5G-puhelimia jo aikaisemmin, mutta Redmi-brändiltä niitä ei ole vielä aikaisemmin nähty.

K30:n huhuttuja ominaisuuksia ovat 120 hertsin näyttöpaneeli ja nopea 30 watin pikalataus. Redmi latasi kiinalaiseen Weibo-palveluun teaser-kuvan, jossa näytössä on reikä kahdelle selfie-kameralle. Järjestelmäpiirin taas huhutaan olevan Qualcomm Snapdragonin 700-sarjaa ja varustettu 5G-yhteydellä. Vielä ei ole tietoa, onko puhelimesta tulossa myös järeämmällä piirillä varustettu Pro-malli.

Aiemmin tänä vuonna esitelty K20 oli Redmin ensimmäinen lippulaivaluokan puhelin. Redmin K20 ja K20 Pro tottelevat Euroopassa nimiä Xiaomi Mi 9T ja Mi 9T Pro. K20-perusmallissa oli Snapdragon 730 kun taas Pro-mallissa oli julkaisuhetken huippupiiri Snapdragon 855, loveton AMOLED-näyttö, suuri akku ja nopea pikalataus. Kameroita oli kolme ja olipa vielä kuulokeliitäntäkin mukana. Kuten lippulaivapuhelimissa on ollut tullut tavaksi, etu- ja takaosat ovat lasia.

www.mi.com