Ranskalainen Elipson on esitellyt Prestige Facet 34F -kaiuttimet. Kolmiteisessä lippulaivakaiuttimessa on hyödynnetty yhtiön teknisiä innovaatioita.

Jokaista elementtiä ympäröivät viisteet, joiden mukaan sarja on nimetty. Silikonista kaiverretuilla viisteillä on muutakin kuin ulkonäöllistä merkitystä, sillä niiden luvataan vähentävän diffraktioita ja tuottavan lineaarisemman ja pehmeämmän vastekäyrä.

Silkkidomella varustettu diskanttielementti on kooltaan 25 millimetriä. Suurikokoinen magneetti tuo lisää herkkyyttä. Keskiäänielementti ja basso on sovitettu yhteen. Molemmissa on pinnoitettu paperikartio ja kumiset ripustukset. 250 millimetrin bassoelementtejä on kaksi kappaletta, samoin 170 millimetrin keskiäänielementit, joissa on alumiiniset vaiheplugit.

Kotelo on 1,3 metrin korkuinen ja siinä on takana kaksi refleksiporttia. Jakosuotimessa on käytetty audiofiilitason komponentteja ja jyrkkää jakojyrkkyyttä. Hopeoidut kaiuinliitännät taipuvat myös kaksoisjohdotukseen. Tehonkestoksi ilmoitetaan 300 wattia ja herkyydeksi 94 desibeliä. Taajuusalue puolestaan yltää 25 hertsistä 25 kilohertsiin ja impedanssi on kuusi ohmia.

Värivaihtoehdot ovat musta, pähkinä ja valkoinen. Hinnasta ja saatavuudesta Suomessa ei ole tietoa. Britanniassa malli maksaa 2 495 puntaa parilta.

www.elipson.com