Suomen markkinoille on saapunut toinen 5G-älypuhelinmalli, kun Huawei Mate 20 X 5G:n toimitukset ovat alkaneet Elisan kautta. Viime viikolla Elisa aloitti jo ZTE Axon 10 Pro 5G:n toimitukset. Lähiaikoina tarjolle on tulossa myös OnePlus 7 Pro 5G.

Puhelin vastaa ominaisuuksiltaan lähes täysin syksyllä 2018 julkaistua Huawei Mate 20 X -mallia. Se on varustettu 7,2 tuuman amoled + hdr -näytöllä, joka yltää 2 244 x 1 080 pikselin tarkkuuteen. Haluttaessa puhelinta voi käskyttää myös M-Pen-kosketuskynällä.

Sisuksissa on HiSilicon Kirin 980 -järjestelmäpiiri, joka on toistaiseksi järein malli. Sen kaveriksi on 5G-ominaisuuksien vuoksi lisätty myös Balong 5000 -modeemipiiri. Huawein 5G-teknologiaa on kehitetty myös Suomessa. Ram-käyttömuistia puhelimesta löytyy kahdeksan gigatavun verran. Tallennusmuistia on 256 gigatavun verran. Tarpeen tullessa lisätilaa saa Huawein omalla muistikortilla.

Puhelinkameroiden kärkikastiin kuuluvat kamerat ovat mukana myös 5G-mallissa. Takana on 40 megapikselin pääkamera f/1,8 -aukkosuhteella. Sen kaverina 20 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on f/2,2-aukkosuhde. Kolmantena takaa löytyy kahdeksan megapikselin telekamera f/2,4-aukkosuhteella. Etukamerassa puolestaan on 24 megapikselin kenno.

Ainoa värivaihtoehto on smaragdinvihreä Emerald Green. Hintaa puhelimella on 999 euroa.

consumer.huawei.com