Solo: A Star Wars Story on todella mukaansatempaava avaruusseikkailu, jonka tunnistaa Star Wars-elokuvaksi, vaikkei siinä ole ainuttakaan Skywalkeria tai mainita Voimaa kertaakaan. Elokuva kertoo, kuinka Han Solosta tuli se suvereeni hyväsydäminen salakuljettaja, kapinallinen ja Uuden tasavallan kenraali, jolle Harrison Ford on antanut kasvonsa.

Nuoren Hanin (Alden Ehrenreich) tarina alkaa ankealta selviytymisestä taistelevien varkaiden täyttämältä planeetalta Corellialta. Han haaveilee pilotin urasta, varastelee kulkupelejä ja pussailee tyttöystäväänsä Qi’raa (Emilia Clarke). Yhdessä he unelmoivat toisenlaisesta tulevaisuudesta jollakin toisella planeetalla. Se näyttääkin mahdolliselta, kun Han onnistuu varastamaan pienen määrän arvokasta avaruusalusten polttoainetta coaxiumia.

Kohtalo kuitenkin puuttuu peliin ja erottaa heidät, kunnes he jälleen kolmen vuoden kuluttua kohtaavat ja ajautuvat yhteisiin seikkailuihin. Siinä välissä Han tosin on jo ehtinyt tulla erotetuksi imperiumin joukoista omapäisyytensä vuoksi, tavata Chewbaccan (Joonas Suotamo) mutakuopassa sekä ängetä itsensä ja uuden suurikokoisen ystävänsä osaksi salakuljettajien ja varkaiden ryhmää.

Hahmot vehkeilevät ja kieroilevat minkä ehtivät, mutta ovat silti – hienon näyttelijäkaartin ansiosta – sympaattisia. Ehrenreich luo oman versionsa Han Solon ikonisesta virnistyksestä ja onnistuu välittämään röyhkeyden ja itsepäisyydenkin alta hyväsydämistä sankarillisuutta. Woody Harrelson on huikea kulmikkaana rosvosakin johtajana Tobias Beckettinä ja Donald Glover äärimmäisen karismaattinen nuorena Lando Calrissianina.

Elokuva etenee jouhevasti yllättävine käänteineen, jotka useimmiten sisältävät Chewbaccan örähdysten säestämän täpärän pelastumisen kautta joutumisen ojasta allikkoon. Edes tuotannolliset hankaluudet ohjaajanvaihdoksineen eivät näy harvinaisen viihdyttävässä lopputuloksessa. On mahdoton erottaa mitkä kohtaukset mahdollisesti ovat aiempien ohjaajien Phil Lordin ja Christopher Millerin ja mitkä Ron Howardin käsialaa.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 23.5.2018
Genre: Sci-fi, toiminta, seikkailu
Ohjaus: Ron Howard
Pääosassa: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke
Maa: USA