Ronnie (Rachel Weisz) on New Yorkissa asuva valokuvaaja, joka saa kuulla isänsä kuolleen ja matkustaa lapsuudenkotiinsa Lontooseen. Siellä hänet tunnetaan kotinsa, rabbi-isänsä ja ortodoksijuutalaisten yhteisön taakseen jättäneenä Ronitina. Hänen parhaat ja nykyisin keskenään naimisissa olevat ystävänsä Dovid (Alessandro Nivola) ja Esti (Rachel McAdams) pyytävät kuitenkin Ronitia majoittumaan luonaan.

Ronitin ja Estin välillä väreilee yhä nuoruuden rakkaus ja suruviikon keskelläkin se tietenkin roihahtaa jälleen eikä sitä katsota tälläkään kertaa hyvällä.

Sebastián Lelion ohjaama elokuva perustuu löyhästi Naomi Aldermanin romaaniin. Lelion ohjauksessa tunnelma on tiivis, hillitty ja jopa klaustrofobinen, sillä niin tukahduttavina ortodoksijuutalaisten yhteisö ja sen asettamat rajat näyttäytyvät. Kerrontaa tukee tummanpuhuvat värit sekä vähäeleinen äänimaailma vaimeine voihkaisuineen ja liturgisine laulantoineen.

Tottelemattomuus on kuitenkin vakavuudessaankin vaikuttava elokuva, jota kannattelevat Weiszin ja McAdamsin hienot roolityöt.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 18.5.2018
Genre: Draama
Ohjaus: Sebastián Lelio
Pääosassa: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola
Maa: USA, UK