Facebook on esitellyt uudet tietokoneen kanssa käytettävät Oculus Rift S -virtuaalilasit. Ne korvaavat aiemmat Rift-lasit. Yhteistyötä some-jätti on tehnyt Lenovon kanssa. Näyttöjen tarkkuutta on parannettu 1 080 x 1 200 pikselistä 1 280 x 1 440 pikseliin, mutta virkistystaajuus on 90 hertsin sijaan 80 hertsiä. Tekniikka on myös vaihtunut oledista lcd:ksi, eivätkä lasit tue silmien seurantaa.

Uutuudet ovat saaneet niihin verrattuna parannuksia optiikkaan, jota ei kuitenkaan voi säätää omien silmien etäisyyden mukaiseksi. Liikeseuranta myös toimii nyt riippumatta ulkoisista kameroista.

Rift S:ssä ei ole enää kuulokkeita vaan korvien lähelle tulevat kaiuttimet kuten Oculus Go -mallissa. Kameroita on viisi kappaletta, ja niitä käytetään Insight-seurannassa, joka tulkitsee liikkeitä ja ympäristöä. Passthrough+-ominaisuuden ansiosta käyttäjä pysyy kärryillä myös ympäristön tapahtumista.

Valmistaja lupaa lasien tulevan myyntiin tänä keväänä. Hintaa niillä on 399 dollaria. Mukana tulee lasien lisäksi bluetoothin kautta toimivat Oculus Touch -ohjaimet.

www.oculus.com