FiiO on esitellyt uuden R7-striimerin ja korkearesoluutioisen musiikkitoistimen. Se on valmistajan ensimmäinen työpöytäkäyttöön tarkoitettu soitin. Laite soveltuu käytettäväksi niin kotona kuin toimistossakin.

FiiO R7 on all-in-one-laite digitoistoon. Sitä voi käyttää aktiivikaiuttimien kanssa, mutta se sisältää myös balansoidun kuulokevahvistimen yksityisempiä kuunteluiloja varten. Laitteessa on kosketusnäyttö, jonka kautta pystyy operoimaan paikallista musiikkikirjastoa. Tuettuna on liuta korkearesoluutioisia audioformaatteja ja mqa.

Digisignaalin muuntamisesta analogiseksi huolehtii ESS Sabre ES9068AS -piirit. Vahvistimena puolestaan on THX-788+-piiristö. PCM-muotoisen äänen toistaminen onnistuu 32 bitin ja 768 kilohertsin laadulla, dsd puolestaan 512-kertaisella laadulla.

Sisääntuloina on optinen, koaksiaalinen ja usb, minkä lisäksi mukana on 2,4 ja 5 gigahertsin wifi sekä Bluetooth 5.0 -lähetin ja vastaanotin. Koodekkivalikoimaan kuuluu AAC, SBC, aptX, aptX HD, LDAC ja LHDC. Lähtöinä puolestaan on optinen, koaksiaalinen sekä analogisista linjatasoinen rca sekä balansoitu xlr. Nettiyhteys hoituu myös langallisesti Ethernetin avulla.

Kuulokekäyttöön on 6,3 mm balansoimaton, 4,4 millimetrin balansoitu sekä nelipinninen balansoitu xlr. Tarjolla on viisi gain-vahvistustasoa, joiden avulla pitäisi valmistajan lupausten mukaan onnistua niin helppojen kuin vaikeidenkin kuulokkeiden ajaminen. Tehoa irtoaa myös rutkasti, 3,6 wattia alle 32 ohmin kuormalla.

FiiO R7 on Roon Ready, eli sen käytön yhdessä Roon-musiikkikirjasto-ohjelmiston kanssa pitäisi oleman luontevaa. Sisuksissa on 64 gigatavun tallennustila. Laitteeseen voi myös liittää enimmillään 2 teratavun microSD-kortin tai vaihtoehtoisesti voi hoitaa toiston DLNA:n tai AirPlayn kautta.

Laitteessa on Android 10 -käyttöjärjestelmä, joten siihen pystyy asentamaan kutakuinkin minkä tahansa striimauspalvelun sovelluksen. Tehoista vastaa takavuosien keskiluokan puhelimissa nähty Qualcomm Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri.

Hinta on 799 euroa.

fiio.com

hifitalo.fi