Tanskalainen highend-valmistaja Lyngdorf Audio on esitellyt uudet CUE-100-kaiuttimet. Yhtiö tunnetaan parhaiten digivahvistimistaan, mutta kaiuttimiakin se on valmistanut alkuvaiheista asti.

Lyngdorf CUE-100 on jalustakaiutin, jossa on basso/keskiäänisinä käytetty yhtiön 6,5 tuuman Purifi-elementtejä, joissa on alumiinikartio. Bassoja tehostetaan lisäksi kahdella sivuille sijoitetuilla alumiinikartioisella 6,5 tuuman passiivisäteilijällä. Diskanttina puolestaan on nauhadiskantti neodyymimagneetilla. Jakotaajuus on sijoitettu 2 300 hertsiin. Tehonkestoksi ilmoitetaan 250 wattia, taajuusalueeksi 35–22 000 hertsiä (- 3 dB), herkkyydeksi 83 desibeliä ja nimellisimpedanssiksi neljä ohmia.

Kaiuttimet valmistetaan Tanskan Skivessä yhtiön päämajassa. Kotelon materiaaleina on mdf ja tammi, ja mukana tulee kolmijalkainen jalusta. Itse kaiutin on saatavilla valkoisena ja mustana, jalusta valkoisena, mustana ja tammisena ja tanskalaisen Gabrielin valmistama kangas viitenä värivaihtoehtona. Kaikkiaan viimeistelyvaihtoehtoja on 24.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

tur-pex.com