Fitbitiltä uusi Versa 2 -älykello. Kyseessä on uudistettu versio viimevuotisesta Versa Litestä. Ulkonäkö on kutakuinkin samanlainen kuin ensimmäisessäkin versiossa, eli Apple Watch -vaikutteita on selvästi havaittavissa ja runko on alumiinia. Painikkeiden lukumäärä on kuitenkin vähentynyt kolmesta yhteen.

Tehoa luvataan olevan ykkösmallia enemmän. Kellossa on nyt AMOLED-paneeli, joka on yleensä kontrastiltaan ja värintoistoltaan parempi. Kirkkauden valmistaja lupaa kohonneen 1 000 nitin lukemiin. Lisäksi kelloon on tullut mikrofoni Alexa-puheavustajaa ja viesteihin vastaamista varten.

Kellosta löytyy urheiluominaisuuksista jatkuva sykemittaus, aktiivisuuden seuranta ja uniseuranta, mutta ei GPS-paikannusta. Uniseurantaa on kehitetty siten, että kello osaa herättää käyttäjän kevyen unen vaiheessa. Se on tulossa päivityksenä myös muihin Fitbit-älykelloihin. Lisäksi Versa 2:ssa uniseurantatoiminto havainnoi myös veren happisaturaation vaihtelua. Muina ominaisuuksina ovat esimerkiksi Spotify-suoratoistopalvelun ja Strava-liikuntasovelluksen tuet sekä Fitbit Pay -lähimaksuominaisuus.

Kellon luvataan kestävään vettä 50 metriin syvyyteen. Akun puolestaan kerrotaan kestävän vähintään viisi päivää. Uutena ominaisuutena näytön voi pitää jatkuvasti päällä, jolloin akunkesto lyhenee noin kahteen päivään.

Fitbit Versa 2 on tulossa kauppoihin 15. syyskuuta. Se on nyt ennakkotilattavissa Fitbitin verkkokaupasta. Silikonirannekkeella varustettu malli maksaa 199,95 euroa ja sen värivaihtoehdot ovat usvanharmaa, hiilenharmaa ja kupariruusu.

Myöhemmin tulee tarjolle myös Special Edition -malli, josta on kaksi värivaihtoehtoa. Siinä on punottu lisäranneke smaragdinvihreänä ja luumunvärisenä vaihtoehtona. Hintaa erikoisversiolla on 229,95 euroa.

www.fitbit.com/fi