Klipsch on kertonut julkaisevansa uuden version Cornwall-kaiuttimestaan, joka esiteltiin alun perin vuonna 1959. Heritage-sarjaan kuuluva Cornwall IV näkee päivänvalon syyskuussa Rocky Mountain Audio Fest -tapahtumassa.

Uudistetussa kaiuttimessa on nyt päivitetty keskialueen kompressioelementti sekä valmistajan mukaan parantunut hajonta keski- ja diskanttialueella. Kaiutin on kolmiteinen ja siinä käytetään Tractrix-torvikuormitettua diskantti- ja keskiäänielementtiä sekä 15 bassoelementtiä.

Bassopuolella luvataan puhtaampaa, voimakkaampaa ja tanakampaa toistoa. Kaiuttimissa on uudelleen kehitelty ylätaajuuksien vaiheplugi. Alumiinisissa liitäntäpaneeleissa taas on liitännät kaksoisjohdotusta ja kahden vahvistimen käyttöä varten. Sisäinen johdotus on toteutettu AudioQuestin johdoilla.

Viimeistelyvaihtoehdot ovat mustasaarni, pähkinäpuu ja kirsikka. Paneelit on sovitettu keskenään yhteensopiviksi. Cornwall IV -kaiuttimet suunnitellaan ja valmistetaan käsin Yhdysvalloissa. Hinnasta ja saatavuudesta ei ole vielä Suomen osalta tietoa.

www.klipsch.com

www.loudgroup.fi