Kovassa kasvussa oleva Fitbit on esitellyt Versa Lite Edition -älykellon sekä useita aktiivisuusrannekkeita. Versa Lite on edullisempi versio Versasta, joka puolestaan pyrkii haastamaan ominaisuuksillaan ja jossai määrin ulkomuodollaankin markkinajohtaja Applen Watch Series 4 -mallin.

Kello tarjoaa aktiivisuuden seurannan, unen- ja jatkuvan sykemittauksen ja puhelimen ilmoitukset. Treenitiloja on 15 erilaista. Siihen saa ladattua myös sovelluksia ja vaihdettua rannekkeita. Akunkestoksi luvataan neljä päivää. Käyttöjärjestelmänä on valmistajan oma FitbitOS. Värivaihtoehtoja on useita.

Versa-malliin verrattuna Litessä on vähennetty painikkeiden määrä yhteen sekä luovuttu korkeusmittarista, wi-fi- sekä nfc-yhteyksistä uinnin seurannasta ja Deezeristä. Perusmallin tavoin se vaatii puhelimen gps-paikannusta varten. Kello tulee saataville maalis-huhtikuussa. Hinta on kuitenkin 150 puntaa.

Fitbit Inspire -aktiivisuusranneke on saatavana myös jatkuvalla sykemittauksella, unenseurannalla ja gps-paikanuksella varustettuna HR-versiona. Molemmissa malleissa on askelmittari, kaloriseurata ja erinäisiä harjoitustiloja sekä hengitysharjoituksia. Akunkestoksi luvataan viisi päivää. Myös Inspiret saapuvat myyntiin maalis-huhtikuussa.

Lapsille puolestaan on tarjolla Fitbit Ace 2, jossa perheen pienimpiä viihdyttävät sarjakuvamaiset hahmot ja ilmoitukset. Ote on muutenkin pelillisempi. Suojausasetusten avulla voi varmistua käytön yksityisyydestä. Kellon luvataan myös kestävän uimista. Ace 2 tulee myyntiin kesällä.

Hinnat ja saatavuudet Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Yhdysvalloissa Versa Lite maksaa 160 dollaria, Inspire 70 dollaria ja Inspire HR taas 100 dollaria.

Uutuuksien tieltä saavat väistyä seuraavat mallit: Zip, Flex 2, Alta ja Alta HR.

www.fitbit.com/fi