Ranskalainen hifivalmistaja Focal on esitellyt CES 2023 -messuilla uuden Vestia-kaiutinsarjan. Se sijoittuu valmistajan valikoimassa edullisimman Chora-malliston ja kalliimman Aria-sarjan väliin.

Sarjaan kuuluu Vestia Nº1 -jalustakaiutin, Vestia Nº2, Nº3 ja Nº4 -lattiakaiuttimista ja Vestia Center Channel -keskikaiuttimesta. Niistä pystyy koostamaan paitsi stereo- myös kotiteatterijärjestelmän.

Kaiuttimia yhdistää M-profiilinen domediskantti, joka on Focalin autohifiosaston kehittelemä. Slatefiber-basso- ja keskiäänielementeissä on puolestaan käytetty kierrätettyä hiilikuitua. Kotelon toimintaperiaate on kaikissa malleissa bassorefleksi.

Viimeistelyvaihtoehtoja on kolme: korkeakiiltoinen musta, tumma puu ja vaalea puu. Etupaneeli on päällystetty mustalla tai valkoisella nahalla. Tarjolla on myös musta jalusta keskikaiuttimelle ja jalustakaiuttimelle.

Focal Vestia N°1 -jalustakaiuttimessa 165 millimetrin basso/keskiääninen ja 25 mm diskanttielementti. Hintaa on 449 €.

Focal Vestia N°2 -lattiakaiuttimessa on kaksi kappaletta 165 millimetrin bassoelementtiä, 165 millimetrin keskiäänielementti ja 25 millimetrin diskantti. Hintaa on 999 €.

Focal Vestia N°3 -lattiakaiuttimessa on kolme kappaletta 165 millimetrin bassoelementtiä, yksi saman kokoinen keskiäänielementti ja 25 mm diskantti. Hintaa on 1 299 €.

Focal Vestia N°4 -lattiakaiuttimessa on kaksi 210 millimetrin bassoelementtiä, yksi 165 millimetrin keskiääninen ja 25 millimetrin diskantti. Hintaa on 1 499 €

Focal Vestia Centerissä on kaksi 165 millimetrin basso/keskiäänistä ja tuuman diskanttielementti. Hintaa on 499 €.

focal.com

simex.fi