Ranskalainen hifivalmistaja Focal on päivittänyt vuonna 2016 esittelemänsä Utopia-kuulokkeet. Muotoilua on uudistettu. Siihen on otettu vaikutteita tuoreempien Focal-mallien Clear Mg:n, Stellian ja Celesteen muotoilusta. Keveyttä on haettu rakenteeseen käyttämällä kierrätettyä hiilikuitua.

Akustiikkaakin on jatkokehitetty. Puhekela on nyt uusi. Siinä on käytetty edellisen mallin alumiinikelan sijaan kuparia luotettavuuden vuoksi ja alumiinia keveyden vuoksi. Tuloksena luvataan olevan neutraalimpaa ja voimakkaampaa bassontoistoa ja pehmeämpiä ylätaajuuksia. Lisäksi kuulokkeet ovat saaneet nyt M:n muotoiset ritilät korvakuppien sisälle. Niiden luvataan parantavan lineaarisuutta ja tarkkuutta.

Edeltävän Utopia-sukupolven tavoin uudessa mallissa on 40 millimetrin laajakaistaiset beryllium-elementit ja täysin avoin rakenne. Elementit toistavat ilman passiivista tai aktiivista korjausta 5 hertsistä 50 kilohertsiin saakka. Panta on päällystetty oikealla nahalla. Korvallisissa on puolestaan käytetty muistivaahtoa.

Hintaa kuulokkeilla on 5 000 euroa. Ne toimitetaan keinonahkaisessa pakkauksessa, jossa on lisäksi kangaspäällysteinen kotelo, kolmen ja 1,5 metrin johdot sekä adapteri 6,35 mm liitäntää varten. Ensimmäisiä kappaleita odotellaan Suomeen mahdollisesti jo syyskuussa.

focal.com

simex.fi