Focal on esitellyt ensimmäiset suljetut highend-kuulokkeensa. Yhtiö on parin viime vuoden aikana esitellyt kolmet huippukuulokkeet – Elear, Utopia ja Clear. Niitä yhdistää avoin rakenne, mikä on muutenkin kärkikuulokkeissa suljettua tavallisempi ratkaisu. Nyt Focalin uusi Elegia tuo tullessaan ensimmäiset suljetut kuulokkeet kärkikahinoihin.

Kuulokkeet ovat korvan ympäröivää mallia. Niissä on uuden sukupolven dynaamiset kuuloke-elementit, joiden Focal kertoo pystyvän toimimaan pienessä tilassa, tarjoamaan poikkeuksellista dynamiikkaa, tarkkuutta ja lineaarisen, 23 kilohertsiin yltävän taajuusvasteen. Niissä materiaalina on alumiini/magnesiumvalu, jossa yhdistyvät valmistajan mukaan ihanteellisella tavalla keveys, jäykkyys ja vaimennusominaisuudet. Puhekela on kuparia.

Alimpien taajuuksien toistossa ei ole valmistajan mukaan tehty myönnytyksiä, basso- ja keskibassotaajuuksien tasapainosta huolehtivan venttiilin ansiosta. Kuulokekupin takaosassa on toinen venttiili, jonka luvataan vähentävän äänen kompressiota ja laajentavan taajuusvastetta. Impedanssi on 35 ohmia, joten kuulokkeita pystyy käyttämään myös mobiililaitteiden kanssa.

Myös mukavuuden luvataan olevan hyvä mikrokuitukankaalla päällystettyjen muistivaahtopehmusteiden ansiosta. Muita käytettyjä materiaaleja ovat nahka ja alumiini. Kuulokkeiden mukana tulee 1,2 metrin johto 3,5 mm liittimellä, adapteri 6,3 mm liitäntää varten sekä kantolaukku.

Hinta koko Euroopassa on 899 euroa. Kuulokkeet tulevat saataville myös Suomessa jo tässä kuussa.

www.focal.com

www.kruunuradio.fi