NAD on esitellyt kolme uutta laitetta Rocky Montain Audio Fest -tapahtumassa. Uutuuksiin kuuluu keskihintaluokan vinyylisoitin, vahvistin sekä BluOS-yhteensopiva ja verkkotoisto-ominaisuuksilla varustettu da-muunnin.

Vinyylisoittimien osalta NAD päivitti viimevuotisen hihnavetoisen C 588 -mallin elektronisella nopeudenhallinnalla, vaihtovirtamoottorilla ja eristetyllä virtalähteellä. Uutta on myös yhdeksän tuuman hiilikuituien äänivarsi, jossa on vertikaalisen kulman ja atsimuutin säädöt. Esiasennettuna on Ortofon 2M Red -äänirasia. Levylautanen on lasia ja sen päällä on huopainen matto. Runko on mdf:ää ja mukana tulee vähäresonanssinen pölysuoja.

D 3045 -vahvistin noudattaa muiden D-sarjalaisten muotokieltä. Se tarjoaa 60 watin tehon kanavaa kohti sekä koaksiaalisen, optisen ja analogisen liitännän. Usb-liitännän välityksellä vahvistimen saa liitettyä myös tietokoneeseen 24 bitin ja 192 kilohertsin toistoa varten. Hdmi arc -liitäntään taas voi liittää esimerkiksi television. Lähdöt löytyvät subbarille ja pre-out.

Phono-liitäntä tukee mm-äänirasiaa. Langaton toisto taas onnistuu aptX HD:ta tukevan bluetoothin kautta. Bluetooth-lähetin löytyy myös esimerkiksi langattomia kuulokkeita tai aktiivikaiuttimia varten. D 3045 tukee mqa- ja dsd-toistoa.

C 658 taas on highend-tasoinen da-muunnin. Se on yhteensopiva BluOS -alustan kanssa, joka tuo mukanaan korkearesoluutioisia verkkotoisto- ja monihuoneominaisuuksia ja esimerkiksi tuen erinäisille suoratoistopalveluille ja nas-verkkoasemille. Lisäksi se tukee mqa-toistoa.

Da-muunnin vahvistimen tavoin se tukee aptX HD -tasoista lähetystä ja vastaanottoa bluetoothin kautta. Fyysisinä tuloina on phono ja rca, lähtöinä taas balansoitu pre-out, stereolähtö subbarille ja kuulokeliitäntä. C 658:ssa on myös Dirac Live -huonekorjaimen Lite-versio.

Lisämoduulilla daciin saa myös digitaaliset audio- ja videoliitännät, jolloin ne voi tulevaisuudessa myös päivittää. MDC-moduulipaikkoja on kaksi, joten moduuleja lienee ilmestymässä lisääkin.

Valmistajan mukaan laitteet tulevat saataville kuukauden tai parin sisällä. Suomen-hinnat ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa.

www.nadelectronics.com

www.ah-hifisystems.fi