Fossililta on ilmestynyt uusi Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch -älykello. Se edustaa nimensä mukaisesti yhtiön älykellojen viidettä sukupolvea. Viidennen sukupolven Fossil-älykelloissa on 44 millimetrin kokoinen kellotaulu, jossa sijaitsee 1,28 tuuman kokoinen OLED-näyttö. Kellot ovat vedenkestäviä.

Sisuksissa on Qualcomm Snapdragon Wear 3100 -järjestelmäpiiri, gigatavun verran ram-käyttömuistia ja kahdeksan gigatavun kokoinen tallennusmuisti. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat nfc-lähimaksuyhteys, gps-paikannus sekä langattomat bluetooth- ja wifi-yhteydet. Käyttöjärjestelmänä on Google Wear OS.

Kelloista on kaksi design-varianttia: Enemmän perinteiseen miesten makuun värimaailmaltaan suunnattu Carlyle HR ja vastaavasti naisellisempaan makuun tarkoitettu Julianna HR. Kummassakin runko on ruostumatonta terästä, ja 22 millimetrin rannehihnoilla ulkonäköä pystyy personoimaan omaan makuun sopivaksi.

Toistaiseksi kellon hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa. Fossilin eurooppalaisissa verkkokaupoissa sen hinta on 299 euroa, mutta ne eivät toimita Suomeen.

www.fossil.com