Fyne Audio on esitellyt uuden F502SP-lattiakaiuttimen. Se on valmistajan ensimmäinen Special Production -kaiutin, jossa on käytetty F700-sarjasta tuttuja komponentteja elementin, basson virityksen ja jakosuotimen osalta, mutta ne on mahdutettu pienikokoisempaan ja edullisempaan F500-sarjan koteloon.

Lähtökohtana on ollut F502-malli, johon on laitettu 200 millimetrin IsoFlare -elementti ja saman kokoinen basso/keskiäänielementti F702-mallista. Myös magnesiumkalvoinen 25 millimetrin diskanttielementti on samasta lähteestä ja se on varustettu aallonohjaimella.

Kaiutin on 2,5-teinen, ja sen jakotaajuudet on viritetty 250 ja 1700 hertsiin. Jakosuotimessa on toisen asteen jakojyrkkyys alipäästöpuolella ja ensimmäisen asteen jyrkkyys ylipäästöpuolella. F502:ssa on alaspäin suunnattu refleksiportti F1-kaiuttimista tutulla bassohajottimella. Herkkyydeksi luvataan 92 desibeliä. Impedanssi on kahdeksan ohmia.

Kaiuttimet valmistetaana käsin Isossa-Britanniassa. Viimeistelyvaihtoehtoina on kolme kiiltolakattua versiota: musta, valkoinen ja pähkinä. Tuotantomäärät ovat rajoitetut. Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole tiedossa.

www.fyneaudio.com

www.seastone.audio