Xiaomin sisarbändi Redmi on julkistanut kaksi uutta Note-puhelinta – Redmi Note 8 ja Redmi Note 8 Pro. Ne ovat kooltaan tavallista kookkaampia älypuhelimia Samsung Galaxy Noten tavoin.

Pienemmässä Redmi Note 8 -mallissa on 6,3 tuuman kokoinen IPS LCD-näyttö, joka yltää Full HD+ -resoluutioon. Neloiskameran pääkamera yltää monen tämänvuotisen puhelimen tavoin 48 megapikselin tarkkuuteen. Sen kaverina on kahdeksan megapikselin kennolla varustettu laajakulmakamera, kahden megapikselin makrokamera ja kahden megapikselin muotokuvauskamera. Etupuolelta puolestaan löytyy 13 megapikselin selfie-kamera.

Järjestelmäpiirinä on keskihintaluokan Qualcomm Snapdragon 665, jonka kaverina on versiosta riippuen 4 tai 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 64 tai 128 gigatavun tallennustila. Halutessaan sitä saa lisää microSD-muistikortilla. Käyttöjärjestelmänä on Android 9.0, jonka päällä on MIUI 10 -käyttöliittymä. Akku on kapasiteetiltaan mukavat 4 000 milliampeerituntia.

Kookkaampi Redmi Note 8 Pro on varustettu hieman suuremmalla 6,53 tuuman näytöllä. Erityistä siinä kuitenkin on peräti 64 megapikselin pääkamera. Muut takakamerat ovat samanlaisia kuin perusmallissa. Etukameran tarkkuuskin nousee 20 megapikseliin.

Myös muilta ominaisuuksiltaan Pro-malli on järeämpi. Siinä on MediaTekin pelikäyttöön suunniteltu Helio G90T -suoritin ja sen kaverina 6 tai 8 gigatavun RAM-käyttömuisti. Akku on niin ikään vielä järeämpi 4 500 milliampeerituntia.

Hinnat ja saatavuus Euroopassa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.mi.com