Genelec on esitellyt uuden 4430-aktiivikaiuttimen, joka on tarkoitettu erityisesti julkisten tilojen äänentoistojärjestelmissä käytettäväksi. Erikoista uutuuskaiuttimessa on, että siinä on käytetty ensimmäistä kertaa Genelecin Smart IP -teknologiaa.

Kaiuttimessa audiosignaali, aktiivikaiuttimen tarvitsema sähkö, audiojärjestelmien ja kaiuttimien konfigurointidata, valvonta ja toistovasteen kalibrointi sujuvat yhdellä standardimallisella CAT-kaapelilla. Niinpä kaiutinjärjestelmän suunnittelun, asentamisen ja käytön luvataan olevan helppoa ja edullista.

Kaiutin on kaksiteinen ja varustettu kahdella 50 watin vahvistimella. Elementteinä on 19 millimetrin kalottidiskantti ja 130 millimetrin bassoelementti. Äänenpainetta kaiuttimen luvataan tarjoavan enimmillään 104 desibelin verran ja taajuusvasteeksi ilmoitetaan 45 Hz –23 kHz (-6 dB).

Kaiuttimia pystyy hallitsemaan Genelec Smart IP Manager -tietokoneohjelmalla, ja konfiguroitavien huoneiden, alueiden, kaiuttimien ja audiokanavien määrän valmistaja lupaa olevan lähes rajaton. Esimerkiksi Helsingin uuteen Musiikkimuseo Fameen Genelec 4430 -kaiuttimia on asennettu 120 kappaletta.

Ohjelmointirajapinta antaa mahdollisuuden myös hallita kaiuttimia esimerkiksi kolmannen osapuolen laitteilla tai kotiautomaatiojärjestelmillä. Kaiuttimelle voi syöttää kaksikanavaista digitaalista ääntä 16–24 bitin resoluutiolla ja 32–96 kilohertsin näytteenottotaajuudella. Analogista ääntä puolestaan voi syöttää yksikanavaisena ja symmetrisenä linjatasoisena signaalina. Striimauksen hallinta puolestaan onnistuu Dante Controllerilla ja Dante Domain Managerilla.

Kotelon materiaalina on käytetty painevalettua kierrätysalumiinia. Värivaihtoehtoina on 120 RAL-värikartan eri sävyä. Liittimiä ja telineitä on saatavilla rutkasti eri tarkoituksiin.

www.genelec.com/smart-ip