Googlen suositun Chromecast-suoratoistimen ensimmäiseen sukupolveen ei tule enää uusia ominaisuuksia sisältäviä päivityksiä. Tietoturva- ja virheenkorjauspäivitykset laitteelle saapuvat jatkossakin, ja laite on käytettävissä päivitysten lakkaamisesta huolimatta normaalisti. Asiasta kertoi 9to5Google-sivusto.

Uusia päivityksiä ei ole tullut enää hetkeen, sillä sen tuorein versio on 1.36.157768 ja tuoreempien mallien puolestaan 1.40.156414. Nyt Googlelta saatiin kuitenkin vahvistus tietoturva- ja virheenkorjauspäivitysten jatkumisen osalta.

Edullisimmillaan noin 40 euro maksavilla Chromecast-laitteilla pystyy suoratoistamaan esimerkiksi video- ja audiosisältöä sellaisissakin televisioissa, joissa ei ole sisäänrakennettuja älyominaisuuksia tai esimerkiksi osa suoratoistopalveluista on lakannut toimimasta.

Tarjolla on tällä hetkellä tavallisen Chromecastin lisäksi 4K-tarkkuutta tukeva Chromecast Ultra. Pelkkään audiotoistoon tarkoitettu Chromecast Audio sen sijaan poistui markkinoilta. Lähiaikoina ilmestyvä Googlen Stadia-pelipalvelu toimii myös Chromecast Ultran välityksellä.