Eettisistä puhelimistaan tunnettu Fairphone on esitellyt uuden Fairphone 3 -mallin. Puhelimen luvataan noudattavan kestävän kehityksen periaatteita. Sen pitäisi oleman nyt helpompi korjata kuin edeltäjänsä. Se perustuu yhtiön mukaan hyvälle perustekniikalle ja modulaariselle rakenteelle. Puhelin on nyt myös entistä ohuempi. Vaihdettavia moduuleja on kuusi, mikä helpottaa puhelimen korjaamista. Akku, molemmat kamerat, näyttö, latausportti ja kuulokeliitin ovat käyttäjän vaihdettavissa, ja myös näytön pystyy vaihtamaan.

Puhelimessa on 5,65 tuuman näyttö, joka yltää FullHD+-tarkkuuteen 18:9-kuvasuhteella. Takana on 12 megapikselin kennolla varustettu pääkamera, jossa on f/1,8-aukkosuhde ja vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennus. Videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 4K UHD -tarkkuudella. Selfie-kameran kenno on varustettu kahdeksan megapikselin tarkkuudella ja f/2,0-aukkosuhteella. Kamerat tukevat HDR-kuvaamista.

Järjestelmäpiirinä on Qualcommin keskiluokkaan kuuluva Snapdragon 632. RAM-käyttömuistia löytyy neljän gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa 64 gigatavua. Puhelimessa on muistikorttipaikka, joka tukee parhaimmillaan 256 gigatavun kortteja. Käyttöjärjestelmä on kutakuinkin puhdas Android 9.0 Pie, joka on vielä hetken tuorein.

Puhelimessa on irrotettava 3 000 milliampeeritunnin akku, jonka lataus tapahtuu USB-C-liitännän kautta ja Quick Charge 3.0 -pikalatauksella. Laturia ja latausjohtoa ei kuitenkaan tule mukana. Kestävyyttä on ajateltu myös rakenteessa, joka on IP54-sertifioidusti roiskevesitiivis. Kuori on valmistettu kierrätysmuovista. Mukana tulee myös suojakuori.

Eettisyys on otettu huomioon valmistusketjussa yhdessä kokoonpanokumppani Ariman kanssa. Työntekijöiden tyytyväisyyteen, etuun, terveyteen ja turvallisuuteen sekä palkkaukseen on valmistajan mukaan panostettu. Materiaaleissa on kiinnitetty puolestaan huomiota vastuullisuuteen ja siinä on käytetty esimerkiksi reilun kaupan kultaa. Lisäksi Fairphone kertoo panostaneensa kierrätykseen.

Puhelin on nyt ennakkotilattavissa Elisan kautta. Sen hinta on 450 euroa.

www.fairphone.com/en