Google on esitellyt I/O-kehittäjätapahtumassa tulevan Android Q -käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. Toistaiseksi nimeämätön täysversio esitellään todennäköisesti syksyllä, mutta nyt tarjolla on kolmas beta-versio.

Tumma teema tulee olemaan tarjolla käyttöliittymän laajuisena. Sen saa halutessaan toimintaan pikavalinnan välityksellä. Toinen käyttömukavuutta parantava ominaisuus on Focus Mode, joka auttaa keskittymään kytkemällä tarvittaessa häiritsevien sovellusten ilmoitukset pois käytöstä.

Älykkäitä vastausehdotuksia on saatavilla uudessa käyttöjärjestelmäversiossa myös muissa kuin Googlen omissa sovelluksissa. Live Caption -ominaisuus lisäksi tekstittää haluttaessa kaikki videot.

Taittuvanäyttöiset puhelimet ovat tulossa aivan lähiaikoina kauppoihin, joten uudessa Androidissa on myös panostettu sovellusten toimintaan, kun vaihdetaan pienemmästä suurempaan näyttöön ja päinvastoin. Muista lähiaikoina saataville tulevista ominaisuuksista Android Q tukee myös 5G-verkkoja.

Parannuksia on tulossa myös tietoturvaan, sillä sovellukset voivat paikantaa sijainnin vain näytöllä auki ollessaan. Yksityisyysasetukset siirtyvät lisäksi asetuksissa päänäkymään. Käyttöjärjestelmän päivityksistä osan pystyy tulevassa versiossa päivittämään taustalla, jolloin laitetta ei tarvitse käynnistää uudelleen.