Harbeth on julkistanut neljännen ja samalla viimeisen 40-vuotisjuhlamallinsa. Tällä kertaa sellainen on tehty keskikokoisesta HL–Compact 7ES-3 -kaiuttimesta. Kaksitiekaiuttimessa on 200 millimetrin basso/keskiäänielementti ja 25 mm ferronesteellä jäähdytetty diskantti.

Valmistaja kehuu kaiuttimen sopivan monenlaisten vahvistimien kaveriksi. Suositeltu vahvistinteho on 25 watista ylöspäin. Enimmillään tehonkestoa luvataan riittävän 150 wattiin asti. Impedanssi on kuusi ohmia ja herkkyys 86 desibeliä. Taajuusvasteeksi Harbeth ilmoittaa 45 Hz – 20 kHz. Sointibalanssia kuvataan luonnolliseksi ja keskialuetta herkulliseksi.

Erikoismallin viimeistelyyn on käytetty japaninsaarnia. Takana ovat myös uusimmat versiot WBT-nextgen -kaiutinliitännöistä. Sisäinen johdotus on toteutettu happivapaalla kuparikaapelilla. Kaiuttimessa on käytetty Britanniassa valmistettuja polyesterikondensaattoreita. Juhlamallista on muistuttamassa puuviilun lisäksi etu- ja takalevyssä sekä suojakankaassa sijaitsevat metallilaatat.

www.harbeth.co.uk

www.hifistudio.fi