Samsung on esitellyt keskihintaluokkaan uuden Galaxy A7 -puhelimen, joka ilmestyy Suomessa kauppoihin lokakuun 19. päivä.

Puhelimen takaosassa on keskihintaluokan puhelimeksi poikkeuksellisesti kolme kappaletta. Teknisiltä ominaisuuksiltaankin kamera on hintaluokassaan kunnioitettava. Pääkameran tarkkuus on 24 megapikseliä ja se on varustettu f/1,7-kokoisella aukolla. 120 asteen superlaajakulmakameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja f/2,4 -kokoinen aukko. Kolmantena on syvyysinformaatiota tallentava viiden megapikselin kamera, jonka tarkkuus on viisi megapikseliä ja aukko f/2,2 -kokoinen. Etupuolelta taas löytyy yksi 24 megapikselin kennolla ja f/2,0-aukolla varustettu kamera. Sekä edestä että takaa löytyy led-valo.

Galaxy A7:n kameran suoritusta avitetaan ohjelmiston avustuksella. Se optimoi väriä, kontrastia ja kirkkautta tunnistamiensa kuvauskohteiden perusteella. Pääkameran kennolla yhdistetään heikoissa valaistusolosuhteissa neljä pikseliä yhdeksi, jotta kuvista saadaan valoisampia. Muotokuvatilassa voi lisätä erilaisia valaistusefektejä, suotimia ja luoda muotokuvasta automaattisesti AR Emoji -virtuaalihahmoja.

Puhelin on takaa lasipintainen. Näyttönä on kuuden tuuman Super AMOLED, jonka kuvasuhde on 18,5:9 ja tarkkuus 2 220 x 1 080 pikseliä. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen kylkeen. Järjestelmäpiiri toimii 2,2 gigahertsin kellotaajuudella. Sen kaverina on versiosta riippuen neljän tai kuuden gigatavun ram-muisti. Sisäisen tallennustilan koko on 64 tai 128 gigatavua. Tarvittaessa lisätilaa saa micro-sd-muistikortilla.

Suomessa tulee myyntiin ainoastaan vaatimattomammilla muistimäärillä varustettu malli. Akku on kapasiteetiltaan 3 300 milliamperituntia. Lataus tapahtuu micro-usb-liitännän välityksellä. Perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä löytyy yhä. Puhelimen käyttöjärjestelmäversio on Android 8.0 Oreo.

Hintaa puhelimella on 349 euroa. Myynti alkaa Suomessa 19. lokakuuta. Värivaihtoehdot suomessa ovat musta, sininen ja kulta.

www.samsung.com/fi