PCMag on testannut Beyerdynamicin Custom Game -pelikuulokkeet. Ne ovat yhtiön edullisemmat pelikuulokkeet MMX 300 -huippukuulokkeiden alapuolella. MMX 300:n arviosta uutisoimme pari kuukautta sitten. Custom Gamen hinta pyörii Suomessa noin kahdensadan euron tietämillä.

Niin pannassa kuin kuulokeosissakin pehmusteet on päällystetty keinonahalla. Kuulokkeet ovat korvan ympäröivää mallia, ja tilaa on testin mukaan hyvin suurillekin korville. Takaseinämää voi koristella vaihdettavilla paperisilla kuvituksilla, jotka voi irrottaa ja kiinnittää mukana tulevalla kuusiokoloavaimella. Niitä on kiinnitettävissä kuusi kappaletta kutakin kuuloketta kohden.

Puomimikrofoni on osana johdon miniplugiliitintä. Sitä kehutaan arviossa erinomaiseksi ja herkäksi. Johdossa on myös kaukosäädin. Mukana tulee 3,5 mm liitännöillä varustetun johdon lisäksi myös pc-liitäntä erillisillä mikrofoni- ja kuulokeliittimillä sekä 6,3 mm adapteri. Kantopussia tai -laukkua ei ole.

Bassoporttia voi säätää mekaanisen vivun avulla ja siten muokata bassontoistoa omaan korvan sopivaksi. Bassoa kehutaan kontrolloiduksi ja vähäsäröiseksi. Alakerran töminät ovat kuitenkin pelikuulokkeiksi maltilliset, sillä taajuusvaste on hifikuulokemaisen suora.

Keskialueella ja diskantissa on kuitenkin sävyjä enemmän kuin pelikuulokkeissa yleensä. Jujuna onkin ilmeisesti ollut tehdä käytännössä laadukkaat musiikkikuulokkeet pelikäytössä tarvittavalla mikrofonilla varustettuna. Pelikäytössä olennaiset puheäänet ovat selkeitä äänekkäämmälläkin ääniraidalla.

Kehuja kuulokkeet saavat vahvasta ja tasapainoisesta äänentoistostaan, tukevasta ja mukavasta suunnittelustaan ja säädettävistä bassoporteista. Kuulokkeita moititaan kuitenkin hieman kalliiksi. Monet edullisemmatkin pelikuulokkeet on varustettu virtuaalisella tilaäänellä, kun Beyerdynamic Custom Gamet ovat stereokuulokkeet.

Koko arvio löytyy PCMagista.

europe.beyerdynamic.com

www.f-musiikki.fi