Kotiteatteriekspertti Integralta on tulossa kaksi uutta mallia referenssitason Research-sarjaan. Sekä esivahvistin/kontrolleri DRC-R1.1 että DRX-R.1.1-vahvistin ovat 11.2-kanavaisia.

Molemmat tukevat 4K HDBaseT:tä, eli se pystyy lähettämäään hdr10 ja Dolby Vision -tasoista 4k-kuvaa 60 kuvan sekuntivauhdilla ja 4:4:4 -väreillä enimmillään 100 metrin päähän

Äänipuolelta molemmat tukevat Dolby Atmosta ja DTS:X:ää enimmillään 7.2.4-kanavaisena. Niissä on myös useita zoneja. Chromecast on kummassakin sisäänrakennettuna ja se tukee Google Assistant -puheohjausta. Monihuonepuolelta löytyy tuki DTS Play-Fille ja FlareConnectille. Suoratoistopalveluista löytyy Spotify Connect, Tidal, Deezer ja TuneIn.

Hdmi-liitäntöjä on kahdeksan, joista seitsemän sijaitsee laitteen takana ja yksi etupaneelissa. Lisäksi löytyy main out sekä sub/zone 2 -lähtö, joka tukee hdcp 2.2 -kopiosuojausta ja 4k-kuvaa 60 hertsisenä. Hdr-formaateista on tuettuina hdr10, Dolby Vision ja hlg. Laitteet tukevat Wide Color Gamut -väriskaalaa, sYCC601-, Adobe rgb- ja Adobe YYC601 -värejä sekä bt.2020 -värimaailmaa.

DRC-R1.1 on THX Ultra2 Plus -sertifioitu esivahvistin/kontrolleri, joka on rakenteeltaan modulaarinen. Sen piirilevyt ovat kelluvia ja kotelo on rimoitettu värinöiden vähentämiseksi. Sisällä on kolme 32 bitin digitaalista signaaliprosessoria. Da-muuntimina on etukanaville 32-bit/384 kHz -tasoinen AK4490, surround-kanaville 32 bitin ja 769 kilohertsin AK4458 sekä omat muuntimensa sekä zone 2:lle että zone 3:lle.

Joka kanavaa varten on kullatut ja balansoidut xlr:t pre-out-liitäntöinä. Enemmän hallintaan liittyvinä liitäntöinä on kaksisuuntaiset ip- ja rs-232 -portit, kaksi infrapunasisääntuloa ja yksi -lähtö sekä kolme kappaletta ohjelmoitavia 12 voltin trigger-lähtöjä.

DRX-R1.1:ssa on lisäksi vahvistin, joka tarjoaa 140 wattia 8 ohmin kuormalla kahdella kanavalla mitattuna. Sen harmoniseksi kokonaissäröksi ilmoitetaan 0,08 prosenttia. Muuntajan luvataan olevan vähähäiriöinen.

www.integrahometheater.com

www.concepthifi.fi