Toukokuussa esitelty Honor 20 -puhelin saapuu myyntiin Suomessa ensi maanantaina 15. heinäkuuta. Hinta on kärkiluokan puhelimeksi edullinen, 399 euroa. Puhelin tulee saataville mustassa Midnight Black -ja sinisessä Sapphire Blue -värityksessä.

Puhelimen lcd-näytöllä on kokoa 6,26 tuumaa. Kuvasuhde on 19,5:9 ja resoluutio 2 340 × 1 080 pikseliä. Selfie-kamera on sijoitettu näytössä sijaitsevaan reikään. Siinä on 32 megapikselin kenno, ja puhelimen takaa löytyy neloiskamera.

Takakameroista järeimmässä on 48 megapikselin kenno ja f/1,8-aukkosuhde. Kakkoskamerana on 16 megapikselin kennolla varustettu 117 asteen ultralaajakulmakamera, jonka aukko on f/2,2. Lisäksi puhelimesta löytyvät kahden megapikselin syvyys- ja makrokamerat, joiden aukkosuhde on f/2,4. Pää- ja ultralaajakulmakameroilla voi kuvata halutessaan yötilassa. Myös videokuvaus onnistuu, enimmillään 4k-tarkkuudella ja 30 ruutua sekunnissa.

Lippulaivaluokan ominaisuudet jatkuvat puhelimen sisuksissa, sillä siinä on Huawein ja Honorin toistaiseksi järein Kirin 980 -järjestelmäpiiri. Sen kaverina on kuuden gigatavun ram-käyttömuisti ja 128 gigatavun tallennusmuisti.

Rakenne on lasia ja alumiinia. Pienenä erikoisuutena sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen kylkeen virtapainikkeen yhteyteen. Akku on kapasiteetiltaan 3 750 milliampeerituntia. Se tukee 22,5 watin SuperCharge-pikalatausta ja latausliitäntänä on usb-c. Puhelimessa ei ole 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie, jossa on Magic UI -käyttöliittymä. Se on kuin onkin varustettu Googlen palveluilla. Huawei on myös ilmoittanut sen saavan koko elinkaarensa ajan käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivitykset. Kohta ilmestyvä Android Q on myös tulossa Honor 20 -puhelimeen.

Satasen halvempi Honor 20 Lite on ollut myynnissä heti toukokuusta alkaen. Muutamissa Euroopan maissa Honor 20 on ollut saatavilla jo kesäkuun lopulta. Elo-syyskuussa on tulossa tarjolle myös Honor 20 Pro, jossa on järeämmät kamerat sekä suurempi akkukapasiteetti, ram-käyttömuisti ja tallennusmuisti.

www.hihonor.com