Brittiläinen Naim Audio on julkistanut kaksi uutta integroitua vahvistinta. Nait XS3 ja Supernait 3 johdattavat Nait- ja Supernait-sarjan vahvistimet kolmanteen sukupolveen. Suunnittelutyötä on tehty kuuden vuoden ajan, ja lopputuloksena luvataan olevan valmistajan kaikkien aikojen parhaan kuuloiset integroidut vahvistimet.

Molemmat ovat saaneet moving magnet -äänirasiaa tukevan phono-liitännän linjatasoisten sisääntuloliitäntöjen rinnalle. Phono-piiristö koostuu jännitevahvistusasteesta, passiivisesta taajuuskorjaimesta sekä toisesta jännitevahvistusasteesta, joka yhdistyy aktiiviseen taajuuskorjaimeen. Ratkaisulla on pyritty mahdollisimman vähäiseen kohinaan ja suureen dynaamiseen alueeseen. Taajuuskorjaus puolestaan on valittu RIAA:n ja IEC:n väliltä, eli alas ulottuva bassontoisto mutta ilman alataajuusjyrinöitä.

Vahvistimen jokainen sisääntulo on eristetty ja käsin johdotettu. Mikroprosessori on galvaanisesti erotettu ja toistolähteen valinta tapahtuu relepohjaisesti. Äänenvoimakkuudensäätimenä on Alps Blue Velvet. Uudistetun pääteasteen luvataan tarjoavan nyt intiimimpää toistoa. Molemmissa malleissa myös erillinen on a-luokassa toimiva kuulokevahvistin.

Supernait 3 tuo mukanaan muun muassa 24 voltin DR-jänniteregulaattorin sekä suuremman ja tehokkaamman rengasmuuntajan. Halutessaan vahvistimia voi päivittää ulkoisella virtalähteellä, päätteellä tai laadukkaammilla kaapeleilla.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta valmistaja kertoo molempien mallien toimitusten alkavan heinäkuun lopussa. Euroopan-hinnoiksi on ilmoitettu Nait XS3:lle 2 699 euroa ja Supernait 3:lle 4 299 euroa.

www.naimaudio.com

www.kruunuradio.fi