Suosittu kiinalainen puhelinvalmistaja Honor on tuomassa Eurooppaan uuden 8X-mallin. Kiinassa muutama viikko sitten julkaistu puhelin saapuu mantereellemme 11. lokakuuta, jolloin se esitellään Prahassa.

Honor 8X:ssä on melko kookas 6,5-tuumainen näyttö, joka pystyy FullHD+-tasoiseen kuvaan 2 340 × 1 080 pikselin resoluutiolla ja 19,5:9 kuvasuhteella. Järjestelmäpiiri on Huawein Kirin 710. Ram-muistia puhelimessa on versiosta riippuen neljä tai kuusi gigatavua ja tallennustilaa 64–128 gigatavun verran. Muistikortilla voi halutessaan laajentaa tallennusmuistin kokoa. Muistikorttipaikan lisäksi puhelimessa on kaksi sim-korttipaikkaa.

Puhelin on rakenteeltaan lasia ja alumiinia. Takaa löytyy kaksoiskamera, jossa linssit on aseteltu vertikaalisesti. Pääkameran kenno on 20-megapikselinen ja sitä avustaa kahden megapikselin kennolla varustettu syvyyssensori taustan sumentavia bokeh-kuvia varten. Etupuolella näyttölovessa puolestaan on 16 megapikselin kamera.

Tunnistautuminen tapahtuu sormenjälkilukijan avulla. Akun kapasiteetti on 3 750 milliampeerituntia, ja se ladataan usb-c-liitännän kautta. Vanha kunnon kuulokeliitäntä on edelleen. Käyttöjärjestelmä on Android Oreo, jonka päällä on EMUI 8.2-käyttöliittymä.

Hinnat alkavat Kiinassa noin 180 eurosta ja yltävät noin 240 euroon saakka, mutta Euroopassa ne luultavasti ovat hieman korkeammat. Värivaihtoehdot Kiinassa ovat musta, punainen, sininen ja violetti. Toistaiseksi ei ole tietoa, mitkä muistivaihtoehdot ovat tulossa saataville. Ei myöskään tiedetä, onko Eurooppaan tulossa jossain vaiheessa myös 8X Max, jossa on peräti 7,12 tuuman näyttö.

www.hihonor.com