Honorin Play 8A on ilmestynyt Huawein verkkokauppaan Kiinassa. Alkujaan puhelimen oli tarkoitus ilmestyä vasta tiistaina. Puhelin sijoittuu budjettihintaluokkaan, sillä edullisin malli maksaa Kiinassa vain hiukan päälle 100 euroa.

Puhelimessa on kuuden tuuman ips lcd -näyttö, jonka kuvasuhde on 19,5:9 ja tarkkuus 1 560 x 720 pikseliä. Kameraa varten on pikkuinen lovi. Sen kenno on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä, ja aukkoluku on f/2,0. Etukameralla tapahtuu myös tunnistautuminen. Takana puolestaan on yksi kamera melko mukavilla ominaisuuksilla, sillä kenno on 13 megapikseliä ja aukkoluku f/1,8.

Järjestelmäpiiri on MediaTekin Helio P35 MT6765. Edulliseksi puhelimeksi Play 8A:ssa on kohtuullisen mukavat kolme gigatavua ram-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. Luvassa on myös 64 gigatavun versio. Puhelimessa on myös muistikorttipaikka kahden sim-korttipaikan lisäksi. Akku on kapasiteetiltaan 3 020 milliampeerituntia, ja se ladataan micro-usb-liitännän avulla. Kuulokeliitäntäkin löytyy.

Puhelin toimitetaan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmällä, jonka päällä on EMUI 9 -käyttöliittymä. Värivaihtoehdot ovat musta, sininen ja kulta. Toistaiseksi ei ole tiedossa, saapuuko puhelin myyntiin myös muualla kuin Kiinassa.

www.hihonor.com