Honorin näyttöreiällinen View 20 -puhelin saapuu myyntiin Suomessa keskiviikkona 30.1. Puhelin esiteltiin jo ennen vuodenvaihdetta Kiinassa, ja viime viikolla se lanseerattiin Euroopan markkinoille Pariisissa.

Kookkaalla kamerakennolla, uudenlaisella näyttöratkaisulla ja Kirin 980 -järjestelmäpiirillä puhelin antanee kovan vastuksen OnePlussan saman hintaluokan 6T:lle. Erikoisominaisuutena on 3D-mallinnukseen ja syvyysmittaukseen pystyvä kamera.

Kyseessä on yksi ensimmäisistä näyttöreiällisistä puhelimista sisarbrändi Huawein Nova 4:n tapaan. Suomen markkinoilla se on ensimmäinen. Reikä näytössä sisältää 25 megapikselin kameran f/2,0-aukolla, ja ratkaisun tarkoitus on levittää näytön pinta-ala lovinäytöllisiäkin puhelimia suuremmaksi. Näyttö-runkosuhteeksi ilmoitetaankin 91,82 prosenttia. View 20:ssa on 6,4 tuuman kokoinen ips lcd -näyttö, jonka kuvasuhde on 19,25:9 ja resoluutio 2 310 x 1 080 pikseliä.

Takana on vaikuttavalla 48 megapikselin kennolla ja f/1,8-aukolla varustettu takakamera. Se tallentaa oletusarvoisesti 12 megapikselin tarkkuudella ja yhdistää neljä pikseliä yhdeksi. Nykypuhelimille tuttuun tapaan kameran apurina on tekoäly muun muassa tunnistamassa kuvauskohteita. Lisäksi takana on 3D ToF -kamera, jonka avulla pystyy mallintamaan kohteita, jotka ovat alle metrin etäisyydellä. 3d-kameraa pystyy käyttämään myös joissain peleissä, minkä lisäksi saatavilla on telakointiasema televisioon kytkemistä varten. Muotokuvaustilassa puolestaan pystyy hoikentamaan kuvauskohdetta.

Tunnistautuminen ei kuitenkaan tapahdu kameran vaan sormenjälkilukijan avulla. Materiaaleina puhelimessa on käytetty alumiinia ja lasia. Liitäntöinä on usb-c ja perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joka alkaa olla lippulaivapuhelimissa jo harvinaisuus.

Huawein näyttöreiällisestä Nova 4:sta poiketen uutuudessa on kaikkein tuorein ja järein lippulaivajärjestelmäpiiri Kirin 980, joten tehojen voi odottaa olevan kohdallaan. Sen mukaisesti myös jäähdytys on tehokkaampi nestettä sisältävän jäähdytysputken ansiosta. Järjestelmäpiiriä auttaa kuuden tai kahdeksan gigatavun ram-käyttömuisti. Tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua.

Puhelimen akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia. Pikalataus tukee 22,5 watin lataustehoa. Erikoisena ominaisuutena on Link Turbo -ominaisuus, joka valitsee wifi- ja mobiiliverkoista nopeamman ja pystyy yhdistämään ne. Käyttöjärjestelmä on Android 9 Pie uudella Magic UI 2 -käyttöliittymällä. Se on kuitenkin käytännössä sama kuin EMUI 9.

Wi-Fi-antenneja on kolme kappaletta, minkä Honor lupaa olevan eduksi etenkin verkkopeleissä. Puhelin onkin suunnattu erityisesti nuorille käyttäjille, mihin viittaa myös satsaus pelaamiseen. Honor tekee nyt yhteistyötä Epic Gamesin kanssa, ja Fortnite-pelissä Honor View 20:n omistajille on tarjolla Honor Guard -asukokonaisuus.

Hinta Suomessa alkaa 549 eurosta. Värivaihtoehtoina ovat Sapphire Blue ja Midnight Black, jotka ovat tarjolla edullisemmassa kuuden gigatavun ram-muistilla ja 128 tallennusmuistilla varustetussa mallissa. Hintavampi kahdeksan gigatavun ram-muistilla ja 256 gigatavun tallennusmuistin malli maksaa 649 euroa. Sen värivaihtoehdot ovat Phantom Blue ja Phantom Red, jotka on kehitetty luksustuotemerkki Moschinon avustuksella. Kaikissa malleissa on näyttävä takapinta V-kirjaimen muotoisella liukuvärikuvioinnilla.

www.hihonor.com