HTC esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa 5G Mobile Hub -laitteen, jonka avulla 5G-yhteyden pystyy jakamaan enimmillään 20 laitteen kanssa. Valmistaja kutsuu laitetta “keskittimeksi”, ja se eroaakin reitittimistä muun muassa siinä, että laite on varustettu viiden tuuman ja 720 x 1280 pikselin kosketusnäytöllä.

Laitteella voi katsoa esimerkiksi elokuvia suoratoistopalvelusta. Halutessaan 5G Mobile Hubin voi liittää myös televisioon usb-c-liitännällä. Samaisella liitännällä voi myös ladata mobiililaitteita, eli laite toimii myös virtapankkina. Laitetta voi käyttää mobiiliverkon lisäksi myös wifi-verkossa, jos haluaa katsoa elokuvia myös hotellissa. Nopeuden pitäisi riittää 4k-suoratoistoon 60 ruudun sekuntivauhdilla. Kaukosäätö onnistuu Android-sovelluksen ja kännykän avulla.

Mobile 5G Hubissa on myös tuki ääniohjaukselle ja sillä voi toistaa VR-sisältöä HTC:n VIVE Focus -virtuaalilaseihin. Reitittimessä on myös 7 660 milliampeeritunnin akku matkakäyttöä varten. Järjestelmäpiirinä on Qualcommin tämän vuoden huippumalli Snapdragon 855, jollainen löytyy useista lippulaivapuhelimista tänä vuonna. Tallennusmuistia on 32 gigatavua ja ram-muistia neljä gigatavua. Lisää muistitilaa saa microSD-kortilla aina 512 gigatavuun asti. Langattomien yhteyksien lisäksi laitteessa on gigabitin ethernet-liitäntä. Käyttöjärjestelmänä on Android 9 Pie.

Laite saapuu myyntiin vuoden toisen kvartaalin aikaan. Hinnasta ja saatavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa, mutta HTC 5G Hub toimii ainakin Elisan yhteyksien kanssa.

www.htc.com/fi/