WhatHiFi on listannut vuoden 2019 parhaat bluray-soittimet eri hintaluokissa. Mukaan kuuluu niin perus-bluray-soittimia kuin myös 4k-kuvaa toistavia.

Ensimmäinen valinta on Sonyn sopuhintainen UBP-X700, joka pystyy kuitenkin 4k-laatuun. Sen puolesta puhuu raikas ja luonnollinen kuva, erinomaiset yksityiskohdat ja värintoisto sekä Dolby Vision -ja hdr10-tuki. Ääni voisi WhatHiFin mukaan olla suurempi vaikka siinä onkin dynamiikkaa, mutta toisaalta se yltää 24 bitin ja 192 kilohertsin toistoon ja tukee sekä pcm- että dsd-ääniformaatteja. Hinta pyörii Suomessa pääosin noin 240 euron tietämillä.

Toinen valinta on Panasonicin budjettiluokan DMP-BDT180, joka on pelkkä bluray-soitin ilman 4k:ta. Hankinnan puolesta puhuu terävät yksityiskohdat, sujuva liiketoisto, väritasapaino ja dynaaminen äänentoisto. Miinuspuolia ovat pieni kaukosäädin ja langattoman verkkoyhteyden puute. Hinta on Suomessa noin 130 euroa.

Kolmantena WhatHiFi valitsi jo selvästi hintavamman Pioneer UDP-LX500:n. Se yltää 4k-tarkkuuteen ja toistaa Sonystä poiketen myös dvd-a-levyjä. Plussapuolia ovat kirkas ja näkemyksellinen kuvantoisto, luonnolliset värit sekä dynaaminen ja ilmaisuvoimainen, hienovarainen ja musikaalinen äänentoisto. Miinusta soitin saa vähäisistä älyominaisuuksistaan. Mukana ei myöskään ole analogisia monikanavalähtöjä. Hinta Suomessa on noin tuhat euroa.

Neljäs valinta on Cambridge Audion hieman Pioneeria edullisempi CXUHD, joka niin ikään tukee 4k-toistoa. Sen puolesta puhuu erinomainen väritasapaino, valoisten ja pimeiden kohtausten toisto sekä loistava, musikaalinen äänenlaatu ja ylipäätään monipuolisuus. Myöskään siinä ei ole analogisia äänilähtöjä. Älyominaisuuksia siinä ei ole, mistä WhatHiFi antaa ainoan miinuksen. Hinta on vajaat 900 euroa.

Viides WhatHiFin valitsema soitin on LG UP970, joka on Sonyn tavoin edullisehko 4k-toistoon pystyvä malli – ja sellaisena asiallinen. Sen puolesta puhuvat vivahteikkaat värit, hyvä ylinäytteistys ja tummien sävyjen yksityiskohtaisuus. Mukana on myös hdr10- ja Dolby Vision -tuet. Ääni kuitenkin WhatHiFin mukaan kaipaisi enemmän dynamiikkaa ja bassoa, ja suoratoistopalveluja on rajallisesti. Hinta Suomessa on noin 250 euroa.

Kuudentena on Panasonicin huippumalli DP-UB9000, joka kävi meidänkin kokeiltavanamme. Soittimen puolesta puhuu raikas ja näkemyksellinen kuvantoisto, joka tarjoaa syvyyttä ja realistisuutta, ilmaisuvoimainen ääni ja kattavat ominaisuudet. Hintaluokassaan WhatHiFi ei löydä toivomisen varaa, joskin Pioneer on musiikintoistossa vielä hieman parempi. Valikot ovat tosin hieman hieman monimutkaiset. Hinta on Pioneerin tavoin noin tuhat euroa.

WhatHiFin artikkeli löytyy täältä.